Nesreća u Njemačkoj

Šabanov kum o trenucima prije tragedije: ‘Bio je sav nervozan, kao da ga je nesreća vukla’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Svo vrijeme dok je pjevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, ispričao je Slobodan Boban Stojadinović



RIJEKA Šabanov kum Slobodan Boban Stojadinović, koji je tijekom stravične nesreće na njemačkom autoputu u Seatu sjedio neposredno iza Šabana Šaulića, iz bolesničkog je kreveta, za koji su ga prikovale teške ozljede, za Blic ispričao što se događalo u tim kobnim minutama. 


Njega su spasili iz smrskanog Seata, u kojem je poginuo kralj narodne glazbe Šaban Šaulić, dok se liječnici još uvijek bore za život klavijaturista Mirsada Kerića, koji je upravljao vozilom.


– Do pola četiri smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da, pošto imamo avion rano ujutro, legnemo u hotelu i da ga probudim u 6 i 15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6 i 15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata.




I pitam ga: ‘Pa zašto žuriš?’ A on mi kaže: ‘Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!’ Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada prije nije tako. Imali smo još tri sata do polijetanja njegovog aviona. Brzo sam se obukao, spustio, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minute ranije. Pazite, tri minute, nisam mogao vjerovati. Sav je bio čudan, ispričao je Stojadinović.


Tijekom nastupa Šaban mu se činio nekako nestrpljiv.


– Svo vrijeme dok je pjevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovdje dobiju penziju, a umru ovdje. I ništa ne prožive, ispričao je.



Prije polaska su još komentirali slaba svjetla na automobilu, a Mirsad Kerić, glazbenik koji je vozio, rekao je da nešto ne radi pa će uključiti duga svjetla.


– Nismo pet riječi progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletjelo je drugo vozilo na nas odostraga, a Mirsad koji je vozio, je kočio. Sjedio sam iza, a ispred mene je sjedio Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu, rekao je Stojadinović.


Dodao je kako je nakon nesreće nekoliko puta padao u nesvijest i budio se. Gledao je kako liječnici oživljavaju Mirsada. Pitao je za Šabana, vidio puno kola Hitne pomoći, a onda su ga prevezli u bolnicu. Mobiteli su im nemilo zvonili, najupornija je bila Šabanova supruga Gordana.


Slobodan Stojadinović nije životno ugrožen, ali pretrpio je višestruke teške ozljede. Ima šest slomljenih rebara, oštećenje arterije zbog puknuća vratnog kralješka i još niz ozljeda zbog kojih se ne može pomaknuti iz kreveta, piše Blic.