Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Rodio se dječak s četiri noge i dva penisa. "Nije prvi, parazitskih blizanaca smo imali i prije" - Novi List

NoviList.hr

Rodio se dječak s četiri noge i dva penisa. "Nije prvi, parazitskih blizanaca smo imali i prije"

Čuda prirode

18. rujan 2018 17:00

Napisao: P. N.

Priroda se katkad poigrava s životom na načine kakve zamišljamo u SF knjigama. Zbog viška ekstremiteta dječak će morati na operaciju, no trebao bi biti doro

Foto Screenshot YouTube

Čudima prirode katkad nema kraja, a potvrdio je to i posljednji slučaj rođenja djeteta s četiri noge i dva penisa koji je na svjetlo dana, izuzev ovih „viškova” posve zdrav, stigao proteklog vikenda u Gorakhpuru, indijskom gradu udaljenom oko 1200 kilometara jugoistočno od New Delhija, prenosi Daily Mirror.

Njegovo rijetko stanje, koje će operirati uskoro u obližnjoj bolnici, vjerojatno je rezultat parazitskog blizanca, stanja u kojem se jedan od začetih blizanaca ne razvije u potpunosti pa se određeni dijelovi tijela spoje na tijelo blizanca koji se normalno razvija.
Iako rijedak - slučaj parazitskih blizanaca događa se u jedan na milijun slučajeva – postoje brojni dokumentirani prikazi ovog fenomena.

Štoviše, prošle godine u Indiji, dijete rođeno s istim viškom nogu i spolovila umalo nije bilo ubijeno od strane vlastite obitelji, a na koncu je za njegov spas zaslužan kirurg koji ga je odlučio besplatno operirati i tako spasiti od praznovjerne obitelji.