Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4n
Sutra: 17° 17° 4n
18. listopada 2019.
Ispis članka: Putin se sastao s palestinskim predsjednikom Abasom - Novi List

NoviList.hr

Putin se sastao s palestinskim predsjednikom Abasom

Kremlj i Bliski istok

14. srpanj 2018 21:19

Napisao: HINA

Prema priopćenju Kremlja Putin je na početku susreta s Abasom istaknuo da ga sa zadovoljstvom informira o kontaktima sa susjedima i čelnicima drugih zemalja regije

Foto Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin primio je u subotu u Kremlju palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, nekoliko dana nakon što je u Moskvi razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Prema priopćenju Kremlja Putin je na početku susreta s Abasom istaknuo da ga sa zadovoljstvom informira o kontaktima sa susjedima i čelnicima drugih zemalja regije.

"Znam da je situacija u regiji teška, ali zahvalan sam vam što ste iskoristili prigodu poput Svjetskog nogometnog prvenstva da dođete u Moskvu", naglasio je.

Mahmud Abas je izrazio zabrinutost planovima Izraela o novim naseljima i ocijenio da se radi o o najvećem problemu palestinskih vlasti, prenose ruske novinske agencije.

On je ponovo spomenuo problem premještanja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

"Protivimo se pokušajima Amerikanca da nametnu svoja rješenja za najosjetljivije probleme Palestine", naglasio je Abas, prenosi službena novinska agencija TASS.

Abas je došao u Moskvu dva dana nakon posjeta izraelskog premijera Netanyahua, s kojim je Putin u srijedu razgovarao o stanju u Siriji i izraelsko -palestinskim odnosima.

U subotu poslijepodne Izrael je izveo novi niz zračnih napada u pojasu Gaze, kao odgovor na napad Hamasa.

U napadima su ubijena dvojica palestinskih tinejdžera i više od 200 osoba je ranjeno.

Netanyahu je rekao da će Izrael ojačati napade na Pojas Gaze ako Hamasovi militanti nastave gađati izraelske ciljeve.

"Intenzivirat ćemo napade ako bude potrebno", rekao je Netanyahu.