Poruka na Twitteru

Puigdemont poručio da ne odustaje od kandidature

Hina

»Ja sam ljudsko biće i također imam trenutke kada gajim sumnje. Ali ja sam također i predsjednik te iz poštovanja, zahvalnosti i obveze prema građanima i zemlji, neću odstupiti. Nastavljamo dalje«, poručio je na Twitteru



MADRID Katalonski vođa Carles Puigdemont u srijedu je opovrgnuo da odustaje od kandidature za predsjednika vlade Katalonije, nakon objave njegovih privatnih poruka iz kojih se vidi da je gajio neke »sumnje« oko toga i u kojima je napisao da je došao kraj bitki za neovisnu Kataloniju jer su ga žrtvovali njegovi saveznici.


»Nastavljamo dalje«, poručio je Puigdemont u poruci na Twitteru.


Emisija »El Programa de Ana Rosa« privatne televizijske kuće Telecinco objavila je u utorak niz Puigdemontovih poruka bivšem članu katalonske vlade Toniju Caminu u kojima piše da gaji »sumnje« oko svoje kandidature te da je, u skladu s planom španjolske vlade, »žrtvovan od strane svojih saveznika«.




No, u najnovijem obratu, Puigdemont je odlučan voditi nezavisnu Kataloniju.


»Ja sam ljudsko biće i također imam trenutke kada gajim sumnje. Ali ja sam također i predsjednik te iz poštovanja, zahvalnosti i obveze prema građanima i zemlji, neću odstupiti. Nastavljamo dalje«, poručio je na Twitteru.


U međuvremenu je potpredsjednik španjolske vlade zatražio od šefa katalonskog parlamenta da odustane od potpore Puigdemontu te započne konzultacije oko novog kandidata.


Za sada Puigdemont, kojeg je Madrid svrgnuo s mjesta predsjednika regionalne katalonske vlade i koji se nalazi u Belgiji, ostaje jedini kandidat.