Sretna Bobbyjeva priča

Preslatkog psića vlasnici bacili u plastičnoj vrećici: Srećom, život mu se nasmiješio

P. N.

FOTO/Bobby, Dog rescue coolronan Facebook

FOTO/Bobby, Dog rescue coolronan Facebook

Bobby je tek jedan od pasa koji završe u azilu, ali srećom - njegova je tužna priča dočekala sretno udomljenje



IRSKA  Stručnjaci za pse tvrde da ove životinje ne mogu dugo vremena biti same. Imaju mentalitet čopora i žude za društvom i obitelji. Pas bez obitelji je vrlo tužno biće, a nažalost, ima ih na svakom koraku.


Jedan od takvih pasa je i maleni Bobby. U dobi od samo pet tjedana pronađen je u plastičnoj vrećici. Pronašao ga je prolaznik koji je čuo njegovo jecanje u grmlju. Odveden je u azil “Coolronan Dog”, gdje je čekao da ga netko udomi. Mališan je osvojio srce samog vlasnika azila, Chrisa Kellyja, koji ga je naposljetku i uzeo k sebi, doznajemo s portala VT.


“Postao je strašno vezan za mene i donio sam odluku nakon vikenda. Prati me svugdje i vrlo je privržen, a i uvijek je sretan što me vidi. On je odličan mali momak”, kaže Kelly.




Kelly dodaje i da su Bobbyju morali liječiti ozljedu noge nakon što je doveden u azil. Bobby je bio u vrlo lošem stanju, a iz skloništa su napisali i da je bio premalen da bi ga se odvajalo od majke.



Kelly i njegova partnerica Ramona Cunningham vode azil već trinaest godina, a kaže da je bio šokiran Bobbyjevom situacijom.


“Ljudi nemaju pojma što se u ovoj državi događa sa životinjama. Skloništa su prepuna neželjenih pasa. Bobby je tek jedan od tisuća njih. Želudac mi se okreće od toga. Nemamo zakone koje pravilno štite životinje u državi. Papirologija je katastrofa, a i mikročipiranje nije nikako nametnuto”, objašnjava Kelly.



Savjetuje i da bi životinje trebalo sterilizirati i čipirati dok su još malene.



“Imamo previše pasa u Irskoj. Imao sam pse koji idu u Švedsku da bi bili udomljeni jer se u ovoj državi ne možemo brinuti za pse. Odvratno je to što se događa. Vlasnici pasa koji zlostavljaju ili napuštaju pse trebali bi ili ići u zatvor ili platiti velike kazne. Ovo je totalno neprihvatljivo”, zaključuje Kelly.