Prosvjedi ratnih veterana

Policija mirno deblokirala većinu cesta u BiH

Hina

Foto Avaz

Foto Avaz

Nakon više od dvadeset sati ponovo je uspostavljen promet iz pravca Bosanskog Broda prema Zenici i Sarajevu te između Sarajeva i Mostara. Blokiran je ostao prilaz Tuzli iz pravca Orašja



SARAJEVO Bosanskohercegovačka policija deblokirala je rano u četvrtak većinu prometnica koje su u srijedu zapriječili razvojačeni branitelji, a zatvoren je ostao jedino prilaz Tuzli iz pravca Orašja.


Policija nije koristila silu jer su se prosvjednici nakon kraćih pregovora pristali povući, potvrdio je lokalnim medijima Mevludin Halilović, dužnosnik policije sarajevske županije.


Nakon više od dvadeset sati ponovo je uspostavljen promet iz pravca Bosanskog Broda prema Zenici i Sarajevu te između Sarajeva i Mostara. Blokiran je ostao prilaz Tuzli iz pravca Orašja.




Zbog prosvjeda nekoliko stotina branitelja Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane (HVO) bile su blokirane stotine osobnih vozila, autobusa i kamiona a tisuće putnika noć su proveli na iznimo niskim temperaturama.


Na izvanrednoj konferenciji za novinare oko ponoći predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić pozvao je prosvjednike na pregovore, no oni nisu odgovorili pa je nejasno kako će se stvari dalje razvijati.


Prosvjednici traže posebne naknade za nezaposlene bivše branitelje, jedinstveni registar branitelja i ujedinjavanje oko 1600 braniteljskih udruga.