Srbija

Novi gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić

Hina

REUTERS

REUTERS

Radojičić je ne lokalnim izborima kao nestranačka ličnost bio nositelj liste vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a na čelo Beograda dolazi s dužnosti direktora Univerzitetske dječje klinike



Vijećnici Skupštine Beograda izabrali su u četvrtak liječnika dr Zorana Radojičića za novog gradonačelnika koji će u četvorogodišnjem mandatu biti na čelu Beograda.


Radojičić je ne lokalnim izborima kao nestranačka ličnost bio nositelj liste vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a na čelo Beograda dolazi s dužnosti direktora Univerzitetske dječje klinike.


Od ukupno 110 vijećnika u beogradskoj skupštini, za Radojičića je glasovalo 67, a na dužnost zamjenika graonačelnika izabran je dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić.




»Novo vodstvo planira nastaviti tamo gde je prethodno stalo«, rekao je Radojičić u prvom obraćanju nakon izbora i obećao kako će biti »gradonačelnik svih građana, bez obzira na to tko je za koga glasovao«.


Vijećnici oporbenog Saveza za Srbiju zamjerili su Radojičiću što je »pristao biti paravan za lošu politiku Srpske napredne stranke« i što je »pristao na pogubnu politiku kontinuiteta« s prethodnom upravom grada i gradonačelnikom Sinišom Malim uz kojeg su vezane brojne afere.


Siniša Mali je koncem svibnja izabran za novog ministra financija u vladi premijerke Ane Brnabić.