Slavna voditeljica

”Nema DNK za predsjednicu”: Oprah nije zainteresirana za predsjedničku utrku

Hina



 Slavna američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey izjavila je u četvrtak za američki časopis InStyle da »nema DNK« za američkog predsjednika, prenosi BBC.


Nakon upečatljivog govora na dodjeli Zlatnih globusa početkom siječnja, slavnu televizijsku voditeljicu i glumicu smatralo se mogućom kandidatkinjom Demokratske stranke za predsjedničke izbore 2020.


»Oduvijek sam jako dobro znala što mogu a što ne mogu učiniti. Prema tome, to je nešto što me ne zanima«, rekla je Oprah.Upitan svojedobno što misli o njezinoj mogućoj kandidaturi, aktualni predsjednik Donald Trump rekao je da bi to bilo »zabavno«. »I da, pobjedio bih je«, dodao je.Oprah Winfrey je vrlo dobro poznato ime u SAD-u, stekavši brojne sljedbenike tijekom vođenja svog dugogodišnjeg televizijskog šoua u kojem je obrađivala teme iz svakodnevnog života.

Producirala je i glumila u nekoliko filmova, izdavala vlastiti časopis i osnovala svoju kabelsku mrežu. Zahvaljujući svemu tome postala je jedna od najbogatijih osoba na svijetu.


Početkom siječnja dobila je prestižnu nagradu Cecil B deMille za izvanredan doprinos industriji zabave na dodjeli Zlatnih Globusa kada je je izgovorila slavni govor u kojem je snažno progovorila o pitanjima rase, spola, moći i o kampanji ‘Me Too’ protiv seksualnog zlostavljanja.Nakon toga su se na društvenim mrežama pojavili hashtagovi #Oprah2020# i »OprahForPresident#, a potporu su joj dale brojne slavne osobe.