I dalje traje borba

Najgori požar u povijesti Kalifornije odnio 42 života: Jedan grad doslovno izbrisan sa zemljopisne karte

Hina

Reuters

Reuters

Tisuće vatrogasaca nastavile su u ponedjeljak borbu s vatrenom stihijom. Požar neće tako skoro biti pod kontrolom, ali je njegova površina smanjena za 4.500 ha, dok vatrogasci nastoje zaštititi zgrade kojima prijeti vatra



Šumski požar koji hara na sjeveru Kalifornije odnio je 42 života i tako postao najgori u povijesti te američke savezne države, rekao je u ponedjeljak šerif okruga Buttea, Kory Honea.


»Dosad su pronađeni ostatci još 13 osoba, pa se broj mrtvih penje na 42. Ako dobro razumijem, riječ je o najgorem požaru u povijesti Kalifornije«, rekao je šerif Honea na tiskovnoj konferenciji.


Tako je izmijenio svoju raniju izjavu po kojoj je to najgori požar u povijesti Sjedinjenih Država.




U prethodnom izvješću o požaru nazvanom Camp Fire navodio se podatak o 29 mrtvih, koliko ih je bilo u šumskom požaru što je tu državu poharao 1933., najvećem do ovog.


Tisuće vatrogasaca nastavile su u ponedjeljak borbu s vatrenom stihijom. Požar neće tako skoro biti pod kontrolom, ali je njegova površina smanjena za 4.500 ha, dok vatrogasci nastoje zaštititi zgrade kojima prijeti vatra.


Vlasti nemaju informacija o više od 200 ljudi.


Jak vjetar sa sjeveroistoka nastavio je puhati u tom dijelu zemlje, gdje je na terenu više od 4.500 vatrogasaca, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od gotovo 20 Celzijevih stupnjeva i nastavak suše do kraja mjeseca, najavljuju prognostičari.


Grad Paradise je doslovno izbrisan sa zemljopisne karte, a na njegovu mjestu se mogu vidjeti sablasni prizori.