Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Na Madura na vojnoj paradi pokušan atentat dronovima, ozlijeđeni vojnici. Pogledajte trenutak napada - Novi List

NoviList.hr

Na Madura na vojnoj paradi pokušan atentat dronovima, ozlijeđeni vojnici. Pogledajte trenutak napada

Napad

5. kolovoz 2018 07:21

Napisao: HINA

»Oprečno je vojnoj časti držati vladu sastavljenu od onih koji su zaboravili Ustav i koji obnašaju javnu dužnost na opscen način s ciljem bogaćenja«, navodi se u tekstu kojeg potpisuje »Nacionalni pokret vojnika u košulji«

Reuters

Tajanstvena pobunjenička skupina koju čine civili i vojnici preuzela je, putem priopćenja objavljenog na društvenim mrežama, odgovornost za neuspjeli napad koji je izveden u subotu na predsjednika Venezuele Nicolasa Madura.

»Oprečno je vojnoj časti držati vladu sastavljenu od onih koji su zaboravili Ustav i koji obnašaju javnu dužnost na opscen način s ciljem bogaćenja«, navodi se u tekstu kojeg potpisuje »Nacionalni pokret vojnika u košulji«.

»Ne možemo tolerirati činjenicu da je stanovništvo gladno, da bolesni nemaju lijekova, da novac ne vrijedi, da obrazovni sustav ne obrazuje nego indoktrinira komunizam«, nastavlja se u priopćenju.

»Narode Venezuele, da bi ova borba bila uspješna potrebno je da svi izađemo na ulice, bez povratka«, dodaje se u priopćenju kojeg je u subotu navečer na YouTubeu pročitala novinarka Patricia Poleo, bliska oporbi s boravištem u SAD-u. Ovaj neuspio napad je dio »Operacije feniks«, kazala je Poleo, tvrdeći da je tekst priopćenja dobila od pobunjeničke skupine.

Maduro je nakon napada koji je izveden dronovima napunjenima eksplozivom i u kojem je ozlijeđeno sedam vojnika optužio kolumbijskog predsjednika Juana Manuela Santosa da stoji iza toga. Također je prozvao osobe koje žive u SAD-u da su financijski potpomogle atentat.

Maduro tvrdi da iza napada stoji kolumbijski predsjednik

 Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro tvrdi da iza napada, koji je u subotu u Caracasu izveden na njega, stoji njegov kolumbijski kolega Juan Manuel Santos.

Reuters

»Danas su me pokušali ubiti«, kazao je Maduro u razgovoru za venezuelansku radio-televiziju. »Ne sumnjam da ime Juana Manuela Santosa stoji iza toga«, dodao je.
Venezuelanski ministar informiranja Jorge Rodriguez je kazao kako je Maduro ostao neozlijeđen u napadu koji je izveden dronovima napunjenim eksplozivom dok je držao govor na vojnoj svečanosti u Caracasu. U napadu je ozlijeđeno sedam pripadnika Nacionalne garde.

Maduro također tvrdi da iza atentata stoje i osobe koje žive u SAD-u i koje su ga financijski potpomgle. »Prema prvim rezultatima istrage, više osoba koje su financirale napad žive u SAD-u na Floridi«, kazao je Maduro.