Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: NIKAD KRAJA LUDILU: Simpatizeri četništva u Bileći dižu spomenik svom zločincu Draži Mihailoviću - Novi List

NoviList.hr

NIKAD KRAJA LUDILU: Simpatizeri četništva u Bileći dižu spomenik svom zločincu Draži Mihailoviću

Na Zapadnom Balkanu ništa novo

25. svibanj 2019 12:41

Napisao: P. N.

Valja naglasiti, u Drugom svjetskom ratu četnici Draže Mihailovića počinili su brojne zločine nad civilima islamske vjeroispovijesti. U očima zadrtih srpskih nacionalista upravo ti zločini kvalificiraju ratnog zločinca Mihailovića za heroja.

Jedan od četničkih skupova u Bileći / foto: mojahercegovina.info

Na Zapadnom Balkanu ništa novo: nikad kraja ludilu. U istočnoj Hercegovini, u Bileći, podižu spomenik četničkom vojvodi, ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Ovaj je, podsjetimo, osuđen i strijeljan 1946. godine, a tijelo mu je zakopano na nepoznatoj lokaciji, kako srpski nacionalisti i štovatelji četničkog pokreta od njegovog groba ne bi napravili mjesto hodočašća.

Ipak, došla su vremena kad se četničkog vojvodu i ratnog zločinca može otvoreno slaviti, a u Bileći se očigledno ne srame i ne libe to činiti. Spomenik će mu podići u "Ravnogorskom parku" prvog dana lipnja.

Organizatori koji su došli na ovu besramnu ideju pozvali su svoje istomišljenike: "Pozivamo vas da u subotu 1. juna 2019. godine u 11 sati prisustvujete otkrivanju i osveštanju spomenika đeneralu Draži Mihailoviću u Ravnogorskom parku." Valja naglasiti, u Drugom svjetskom ratu četnici Draže Mihailovića počinili su brojne zločine nad civilima islamske vjeroispovijesti. U očima zadrtih srpskih nacionalista upravo ti zločini kvalificiraju ratnog zločinca Mihailovića za heroja.

1s

Ravnogorski park u Bileći, inače, otvoren je 2014. godine. U gradu po kojem je ime dobila jedna od najljepših partizanskih pjesama - Bilećanka, sastanci simpatizera zločinačke i izdajničke vojske redovita su pojava. Počasni gost na tim sramnim skupovima takozvani je vojvoda Slavko Aleksić, po čijom komandom su u ratu u Bosni i Hercegovini bile jedinice ruskih plaćenika, koji su devedesetih ratovale u sastavu srpske vojske.