Kontra

Melania Trump poduprla LeBrona Jamesa kojega je njezin suprug izvrijeđao na Twitteru

Hina

Reuters

Reuters

Melania Trump je rekla da James »dobro radi u korist nove generacije« te da ona želi posjetiti školu koju je košarkaš otvorio u saveznoj državi Ohio



Prva dama Melania Trump stala je u obranu košarkaša LeBrona Jamesa pošto ga je njezin suprug, američki predsjednik Donald Trump, uvrijedio u poruci na Twitteru.


U izjavi koju je objavila njezina glasnogovornica, a prenijeli mediji, Melania Trump je rekla da James »dobro radi u korist nove generacije« te da ona želi posjetiti školu koju je košarkaš otvorio u saveznoj državi Ohio.


Gospođa Trump »ohrabruje svakoga da održi otvoren dijalog o pitanjima koja muče današnju djecu«, navodi glasnogovornica i dodaje da je Melania Trump »putovala diljem zemlje i razgovarala s djecom o važnosti odgovornosti na društvenim mrežama» u sklopu njezine inicijative Be Best (Budi najbolji, kampanji protiv bulinga na internetu).




Američki predsjednik na Twitteru je ismijao košarkaša napisavši »Lebrona Jamesa intervjurao je najgluplji televizijski čovjek (voditelj CNN-a Don Lemon). Uspio je prikazati Lebrona kao pametnog, a to zbilja nije lako«.


Trump je to napisao pošto je James, medijski najviše praćen igrač lige NBA, u intervjuu za CNN optužio predsjednika da »dijeli« Amerikance prema boji kože. Povod za to je polemika koju su izazvali igrači američkog nogometa koji kleče pri izvedbi nacionalne himne prosvjedujući tako protiv policijskog nasilja nad afroamerikancima, na što im je Trump poručio da ih treba otpustiti,