Rizik od tužbe

Identificiran otac djeteta kojeg je rodila djevojčica sa 12 godina – nije puno stariji od nje

P. N.

Photo/Unsplash

Photo/Unsplash

Šokantna priča o trudnoj jedanaestogodišnjakinji koja je nedavno postala majka, dobila je nove detalje. 



Djevojčica je imala 11 godina kada je ostala trudna, a zatim je sa 12 rodila bebu. Rodila je kod kuće, potpuno nesvjesna da je uopće i bila trudna. Prema najnovijim podatcima australska policija je saznala da otac bebe ima tek 14 godina. 


“Odjel trenutno nije u mogućnosti pružiti dodatan komentar na situaciju, zbog zaštite privatnosti uključenih osoba i njihovih obitelji”, izjavio je glasnogovornik policije za australski News. 


Unatoč tome što su oba roditelja vrlo mlada, tinejdžeri su pod rizikom tužbi koje su obično usmjerena na oca.




“Pravno gledajući, oboje bi trebali biti optuženi, ali u praksi se obično optužuje samo muškarac”, izjavila je za News Sally Dechow, odvjetnica iz Australije. “U obzir se mora uzeti dobrobit ove djece, i je li u interesu javnosti da se tuže djeca u toj dobi”, dodaje. 


“Ovdje postoje složeni socijalni problemi, na kojima rade obje agencije, a trenutno je prioritet osigurati podršku obitelji”, rekla je glasnogovornica DHCD-a za News.


“Australska policija je identificirala osobu za koju se vjeruje da je otac novorođenčeta, koji je također još uvijek dijete i poznat je mladoj majci”, dodaje. 


Prema izvještajima australskog Ministarstva za zdravstvo, u 2017. godini su rodile tri djevojčice mlađe od 13 godina. Ukupno, te je godine rodila 91 tinejdžerica, u skupini do 16 godina. Najmlađa registrirana majka, u toj godini je imala tek 12 godina.