Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Hrvatsko diplomatsko predstavništvo u Australiji primilo sumnjivi paket. Policija pokrenula istragu - Novi List

NoviList.hr

Hrvatsko diplomatsko predstavništvo u Australiji primilo sumnjivi paket. Policija pokrenula istragu

Potvrđeno

9. siječanj 2019 08:59

Napisao: HINA

Hina nije mogla ni u MVEP-u, ni u hrvatskom veleposlanstvu u Australiji čije je uredovno radno vrijeme završilo, dobiti potvrdu informacije da je neko hrvatsko diplomatsko ili konzularno predstavništvo u Australiji primilo takav paket

Reuters

Australska policija istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata među kojima je navodno i hrvatsko predstavništvo, a koji prema raspoloživim informacijama nisu nanijeli štetu, prenose australski mediji i svjetske agencije.

Mediji prenose da su paketi poslani na adrese 14 diplomatskih predstavništava u Melbourneu i Canberri.

Hrvatski konzulat u Melbourneu među diplomatskim je predstavništvima koja su potvrdila da su u srijedu primila sumnjivi paket, prenosi CNN.

Australska federalna policija objavila je da istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Meloburneu no nije objavila o kojima je riječ.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava.

Informacija da je među njima i hrvatski konzulat nije se mogla telefonski potvrditi u MVEP-u jer odgovaraju samo na pisane upite. Hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Australiiji uredovno je radno vrijeme završilo.

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena, no druga su bila evakuirana.
»Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja«, navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

CNN je prenio da su među pogođenim predstavništvima uz hrvatski i britanski, američki, novozelandski i švicarski konzulat.