Školski ručak

Dječaku oduzeli školski ručak zbog duga na računu od – devet dolara

P. N.

FOTO/Pixnio

FOTO/Pixnio

"Mladiću je ručak bio osiguran i on ga je pojeo. To su neka naklapanja o tome da dijete nije jelo", kaže djelatnica škole.



OHIO – Jefferson Sharpnack je početkom rujna za ručak poželio naručiti slane štapiće sa sirom, ali isti su mu oduzeti i zamijenjeni za “sir i kruh iz hladnjaka”, kako je rekao za WEWS. 


Prema njegovoj baki, Diane Bailey, mali je Jefferson došao iz škole s obavijesti da duguje devet dolara na računu za ručak. Bailey tvrdi da je prije toga razgovarala s djelatnikom lokalne škole, te da je shvatila da njezin unuka ima dovoljno novca na računu.


Bailey za WEWS kaže i da su njezini unuci trebali biti u skupini za besplatan i reduciran program za ručak. Julie McMahan iz školskog odjela za odnose s javnošću i komunikacije, za ABC News kaže da je Jefferson “dobio nešto za jesti”.




“Mladiću je ručak bio osiguran i on ga je pojeo. To su neka naklapanja o tome da dijete nije jelo”, kaže McMahan. Dodaje i da je dijete taj dan dobilo “zamjenski ručak” jer je na njegovom računi bio dug. Nije potvrdila točan iznos dugovanja zbog politike o privatnosti, ali kaže da su školske smjernice promijenjene tako da niti jedno dijete ne dobije alternativni ručak”.


“Sva upisana djeca, od predškolskog uzrasta pa sve do kraja osnovne škole, primat će standardni dnevni ručak neovisno o stanju na računu”, stoji u izjavi školskog okruga koju su objavili ovog ponedjeljka.


“Osjetljivi smo prema obiteljima s financijskim poteškoćama i izazovima koje predstavlja cijena školskog doručka i ručka. Naše osoblje, u koordinaciji sa specijalistima obiteljske podrške, nastavit će raditi s obiteljima te se potruditi osigurati da imaju pristup svim dostupnim izvorima pomoći s kupovinom školskih obroka”, prenosi VT.