Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
15. listopada 2019.
Ispis članka: Davor Dragičević se nakon tri mjeseca pojavio u Austriji gdje je dočekao posmrtne ostatke svog sina - Novi List

NoviList.hr

Davor Dragičević se nakon tri mjeseca pojavio u Austriji gdje je dočekao posmrtne ostatke svog sina

Predvodnik prosvjeda

14. ožujak 2019 22:25

Napisao: HINA

Prosvjedi su prošle godine uzdrmali vlast / Foto: Milivoje Pavicic/HaloPix/PIXSELL

Davor Dragičević, predvodnik prosvjeda koji su prošle godine uzdrmali vlast u Republici Srpskoj, pojavio se u četvrtak po prvi puta u javnosti nakon što je pobjegao iz Banje Luke 30.prosinca a to je učinio u Bečkom Novom Mjestu kamo su tijekom dana dopremljeni posmrtni ostaci njegovog sina Davida da bi tamo bili pokopani u petak.
On je na groblju u Bečkom Novom Mjestu dočekao vozilo u kojemu je bio lijes s ostacima njegova sina koji su ekshumirani ranije ovog tjedna s groblja u Banjoj Luci i u prijepodnevnim satima ispraćeni uz okupljanje oko dvije stotine prijatelja obitelji te članova prosvjedne skupine »Pravda za Davida« koji već godinu dana traže da se rasvijetle okolnosti smrti tog mladića.

U izjavi koju je prije nego što je dočekao sinovljeve posmrtne ostatke dao za televiziju N1 Dragičević je potvrdio kako od bijega iz Banje Luke boravi u Austriji te da tamo ima zaštitu ali je ustvrdio, bez ponuđenih dokaza, kako je sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i tamo poslao ubojicu sa zadaćom da ga likvidira.
»Milorad Dodik i Dragan Lukač (ministar unutarnjih poslova Republike Srpske) su poslali jednog ubojicu ovamo. Vrlo brzo ću obznaniti o kome se radi – imenom i prezimenom«, izjavio je Dragičević.
Ponovo je ponovio optužbe na račun najviših dužnosnika u tijelima vlasti RS-a označivši ih izravno odgovornima za smrt svoga sina koja je i nakon godina dana nerazjašnjena pred pravosudnim tijelima.