BiH

Bosanska policija i dalje ilegalne migrante vraća iz Bihaća u Sarajevo, pregovara se s onima na Maljevcu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Policajci su protekle noći identificirali 36 ilegalnih migranata koji su u Bihać stigli vlakom a još 16 ih je bilo u autobusima iz pravca Sarajeva



SARAJEVO Policija Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini nastavlja provoditi izvanredne mjere čiji je cilj spriječiti daljnju eskalaciju migrantske krize pa je i u petak s tog područja vraćena veća skupina ilegalnih migranata, potvrdila je glasnogovornica županijskog MUP-a Snežana Galić.


Pojasnila je kako su policajci protekle noći identificirali 36 ilegalnih migranata koji su u Bihać stigli vlakom a još 16 ih je bilo u autobusima iz pravca Sarajeva. Svi oni su prebačeni u autobuse koji su ih vratili ka Sarajevu odnosno odvezli u novi prihvatni centar u bivšoj vojarni u naselju Hadžići.


Taj je centar otvoren u utorak i može pružiti smjštaj za oko 400 osoba a trenutačno tamo boravi oko 200 migranata.




Još jedan centar za prihvat migranata trebao bi profunkcionirati tijekom dana a nalazit će se u krugu bivše tvornice »Bira« kod Bihaća. Planirano je da tamo budu osigurani uvjeti za smještaj oko 1200 osoba a prvi stanari trebali bi biti migranti koji već danima prosvjeduju u blizini graničnog prijelaza Maljevac.


Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je kako se pregovara s migratima koji tamo blokiraju cestu i na taj način pokušavaju izvršiti pritisak kako bi ih se pustilo da nastave put ka Hrvatskoj.


»Jasno je da oni neće moći ovdje ostati«, kazala je Dujković ističući kako prijelaz može biti otvoren tek kada se migranti izmjeste.