Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Američko tužiteljstvo će tražiti smrtnu kaznu za počinitelja masakra u sinagogi - Novi List

NoviList.hr

Američko tužiteljstvo će tražiti smrtnu kaznu za počinitelja masakra u sinagogi

Ubio 11 ljudi

27. kolovoz 2019 09:34

Napisao: HINA

Američko tužiteljstvo će tražiti smrtnu kaznu za počinitelja masakra u sinagogi

Američki će tužitelji tražiti smrtnu kaznu za napadača na sinagogu u Pittsburghu, koji je prošle godine s poluautomatskom puškom ušao u sinagogu i ubio 11 osoba, proizlazi iz optužnice podnesene u ponedjeljak.

Četrdesetšestogodišnji Robert Bowers uzvikivao je »svi Židovi moraju umrijeti«, dok je pucao na vjernike okupljene na šabat u sinagogi Drvo života, 27. listopada, navodi tužiteljstvo.

Bowers se pred američkim okružnim sudu u Pittsburghu izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 63 točke optužnice, te čeka suđenje.

Optužnicom se Bowersu, između ostalog, stavlja na teret korištenje oružja za počinjenje ubojstva i ometanje prakticiranja slobode vjeroispovijesti koje je rezultiralo smrću.

Masakr u sinagogi Drvo života najsmrtonosniji je napad na američke Židove u povijesti.

Sinagoga se nalazi u povijesnoj židovskoj četvrti u Pittsburghu, Squirrel Hill, u kojoj živi jedna od najstarijih i najvećih židovskih zajednica u SAD-u.

Bowers je izabrao tu lokaciju kako bi »maksimizirao uništenje, povećao štetu svojih zločina i usadio strah u lokalne, nacionalne i međunarodne židovske zajednice«, stoji u optužnici.