Izložba

Završen natječaj Foto saveza PGŽ-a: Najbolje fotografije karnevala snimili Sandra Končarević i Paulo Dukić

Ljiljana Hlača

Foto V.Karuza

Foto V.Karuza



RIJEKA  »Karneval 2018« naziv je izložbe fotografija koja je večeras otvorena u galeriji Principij, a postavljena je u organizaciji Foto saveza Primorsko-goranske županije.


Izloženo je 65 uradaka, uglavnom autora iz PGŽ-a, koji na različite načine prikazuju motive karnevala. Izložene fotografije pristigle su na foto natječaj čiji je cilj bio odgovoriti na dvije teme – portret i karnevalski događaj.


U okviru »Karnevala 2018« mogu se razgledati oni uradci koji »čine iskorak u razmišljanju, prirodna su, neposredna te što je najvažnije drže se zadane teme«, kazali su  na otvorenju organizatori.





Na natječaj je pristiglo 400 radova i bio je nagradnog karaktera. Za najbolju fotografiju na temu portreta proglašena je fotografija pod nazivom »Opaki pogled« Sandre Končarević, a najbolju fotografiju na temu karnevalskog događaja nazvanu »Paljenje pusta Marčelima« napravio je Paulo Dukić. Nagrade najboljima autorima uručene su na otvorenju. Izložba se može pogledati do 27. veljače, a u okviru izložbe su stare i vrlo zanimljive fotografije s motivima poklada iz ovog kraja koje su bile izvan konkurencije natječaja.