Booking.com

Vodeće stranice za online rezervaciju smještaja: Rijeka među pet najbrže rastućih destinacija u Hrvatskoj

Biljana Savić



RIJEKA Nakon uspješne ljetne sezone ove godine u Hrvatskoj, podaci Booking.coma, vodeće svjetske stranice za online rezervaciju smještaja, svrstali su Novalju, Crikvenicu, Trogir, Šibenik i Rijeku u pet najbrže rastućih destinacija u Hrvatskoj. S druge strane, tri grada u Hrvatskoj s najviše rezervacija međunarodnih putnika ovog ljeta bili su Split, Dubrovnik i Zagreb. Prosječan boravak gostiju u Hrvatskoj ovog ljeta bio je četiri noći, a među milijunima preporuka koje su ostavili putnici Booking.coma najviše ih se odnosi na stari grad, plaže, hranu, opuštanje i prirodu.


Na konferenciji za novinare Booking.coma u Zagrebu rečeno je da od 48.046 objekata u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.comu, prvo mjesto zauzimaju apartmani, a zatim hoteli i gostinjske kuće. Popularnost apartmana posebno ukazuje na to da je sve više i više putnika u potrazi za lokalnim i autentičnim iskustvima koja su ponajprije dostupna u privatnim smještajnim objektima, kazali su iz Booking.coma.


Osim toga, strane destinacije koje su Hrvati najviše posjećivali ovog ljeta uključivale su Beč, Budimpeštu i Sarajevo, dok su se među domaćim destinacijama vrlo popularnima pokazali Trogir, Rijeka i Zagreb.




Osim saznanja o putovanjima, Booking.com također je predstavio i pilot-izdanje svog novog proizvoda Booking Experiences. Booking Experiences će putnicima omogućiti da otkriju ono najbolje što destinacija nudi, a sve putem mobilnog uređaja.