Jednostavno i pristupačno

Viškovo dobilo stanicu za najam bicikala: Umjesto autom ili busom, moći će se Halubike prijevozom

Biljana Savić

Po 6 brdskih i električnih bicikala dostupno je na terminalu na parkiralištu Milihovo

Po 6 brdskih i električnih bicikala dostupno je na terminalu na parkiralištu Milihovo

Uporaba bicikala iz sustava Halubike bit će moguća od 15. ožujka do 1. studenoga svake godine, i to na dva načina: mjesečnim najmom ili instant načinom na jedan dan



VIŠKOVO Stanica za iznajmljivanje javnih bicikala u centru Viškova, pod nazivom Halubike, puštena je u rad i sastoji se od 6 brdskih i 6 električnih bicikala koji se nalaze na terminalu na parkiralištu Milihovo. Halubike sustav javnih bicikala zamišljen je na način da bude pristupačan i jednostavan za korištenje sa svim potrebnim detaljnim informacijama i uputama na terminalu. Osim toga, svim zainteresiranima za dodatne informacije dostupna je i web stranica www.halubike.hr na kojoj se nalaze i kontakti upravitelja sustava, Turističke zajednice Općine Viškovo.


Uporaba bicikala iz sustava Halubike za punoljetne fizičke osobe bit će moguća od 15. ožujka do 1. studenoga svake godine, i to na dva načina. Jedan je prilagođen lokalnom stanovništvu, što znači da se korisnik može registrirati za korištenje osobno u sjedištu upravitelja, na adresi Turističke zajednice općine Viškovo, sklapanjem ugovora o najmu na razdoblje od mjesec dana.





Drugi, još jednostavniji, instant način, prilagođen je za jednodnevne posjete, a korisnik se može registrirati za korištenje sustavom izravno na lokaciji Halubike terminala putem QR koda. Korisnik može putem QR koda steći pravo na najam bicikla isključivo za dnevnu kartu.


Neovisno o načinu stjecanja prava na uporabu, bicikl se u smislu Općih uvjeta Halubike sustava koristi od 6. do 21 sat, unutar administrativnih granica općine Viškovo, uz obvezu korisnika da se svakih 180 min barem jednom prijavi na terminal.



– Nastojanje Općine Viškovo jest da se u javni gradski prijevoz uključe i alternativni oblici prijevoza te osigura dodatna turistička ponuda i povežu kapitalni turistički projekti u Općini. Nadamo se da će naši mještani, posjetitelji i svi zainteresirani rekreativci koristiti ovaj sustav koji je njima i namijenjen, a osim toga pridonosi smanjenju stresa, boljem zdravlju i raspoloženju, kaže načelnica Viškova Sanja Udović.