Dar za Patriciju

Večer stand-upa, glazbe i humanosti: Radio Sova proslavio 8. rođendan

Ivana Kocijan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Zahvaljujući donacijama za pomoć Patriciji s Lošinja u Palachu je prikupljeno 1.811,30 kuna i 5 eura



Radio Sova u subotu je u Palachu proslavio osmi rođendan. Večer stand-upa i glazbe bila je humanitarnog karaktera: prikupljane su donacije za pomoć 19-godišnjoj Patriciji Glasnović iz Malog Lošinja koja je s 11 godina prilikom skoka u more vratnu kralježnicu. Otad je nepokretna te nije bilo napretka u njenom oporavku, no pomoći bi joj mogla zagrebačka poliklinika Glavić koja se bavi ovakvim ozljedama. Za njezino liječenje i rehabilizaciju dosad je prikupljeno oko 50.000 kuna, a potrebno je još toliko. Zahvaljujući donacijama za pomoć Patriciji u Palachu je prikupljeno 1811,30 kuna i 5 eura.


Slavljenički program u Palachu započeo je nastupima riječkih stand-up komičara Dragana Simića i Ivana Banovića te njihovog iskusnog zagrebačkog kolege Marka Petra Oreškovića, dok je poznata komičarka Marina Orsag zbog gripe izostala s rođendanskog tuma. U glazbenom dijelu večeri publiku su zabavljali riječki bendovi Obrazovni program, Muhe i Accidental One.



Svi koji žele donacijama pomoći Glasnović mogu to učiniti uplatom na žiro račun HR3724070003102960711 (OTP Banka).





Radio Sova nastao je kao suradnja Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Program se emitira već osam godina, svake noći od 22.30 do 1 ujutro i studentskoj publici donosi sedamnaest emisija različite tematike.


– Ponosni smo što smo se održali osam godina. Jači smo nego ikada. Svake godine dolaze novi studenti koji se trude obrazovati u području novinarstva budući da u Rijeci nema studija novinarstva. Trenutno na radiju radi 19 studenata sa svih fakulteta. Tko god želi i pokazuje želju za rad na radiju ima priliku probati – otkrio je glavni urednik Radio Sove Davor Pejić, inače student Građevinskog fakulteta.


– Ovogodišnji smo rođendan zamislili kao kombinaciju stand-upa i glazbenog programa. Dosad smo uvijek imali koncerte za rođendan, a ove godine odlučili smo napraviti nešto drugačije. Imamo jednog stand up komičara među novim studentima na radiju, on je predložio da dodamo i stand-up dio, prihvatili smo to i odlično je prošlo, možda to ponovimo i dogodine. Ovo nam je također i prvi humanitarni rođendan. Htjeli smo pomoći nekome, a Patriciju smo odabrali zato što nas je dirnula njezina priča – ispričao je Pejić.