Simbol EPK-a

Uništena skulptura: Zapaljen ‘Stog sijena’ na Trgu 128. brigade, nema ozlijeđenih

P. N.

Snimila Sanda MILINKOVIĆ

Snimila Sanda MILINKOVIĆ

Netko je naime danas tijekom večeri uništio privremenu skulpturu akedemika Ivana Kožarića koja je postavljena na trgu u četvrtak i koja je  trebala do početka veljače simbolički označavati početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture



‘Stog sijena’ na riječkom Trgu 128. brigade je zapaljen, doznajemo na Facebook stranici Riječka enciklopedija Fluminensia.


Netko je naime danas tijekom večeri uništio privremenu skulpturu akedemika Ivana Kožarića koja je postavljena na trgu u četvrtak i koja je  trebala do početka veljače simbolički označavati početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture.


Vatrogasci su ubrzo stigli na mjesto požara te započeli s gašenjem vatre. 




U večerašnjem požaru skulpture “Stog sijena” na Trgu 128. brigade HV u Rijeci do kojeg je došlo oko 22 sata nema povrijeđenih osoba, saznajemo iz Policijske uprave primorsko-goranske. 


Podsjetimo, postavljanje skulpture organizirao je Muzej moderne i suvremene umjetnosti uz potporu obitelji Kožarić i podršku Komunalnog društva Čistoća, kao dio programa Europske prijestolnice kulture, programskog pravca Doba moći.


Zapaljen


Zapaljen ‘Stog sijena’, jedan od simbola EPK / Snimila Sanda Milinković



Snimila Sanda MILINKOVIĆ


Snimila Sanda MILINKOVIĆ


Zapaljen


Zapaljen ‘Stog sijena’, jedan od simbola EPK / Screenshot facebook