Za čišći okoliš

Udruga Žmergo najavila Zelenu čistku: Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet

Ljiljana Hlača

Foto arhiva

Foto arhiva



RIJEKA Raznim interaktivnim ekološkim igrama danas je na Korzu Udruga Žmergo najavila Zelenu čistku koja će se održati sljedeće subote, 15. rujna. Ove godine »veliko pospremanje« je nešto posebnije jer je odlučeno da se u cijelom svijetu akcija održi na taj datum. U projekt se prijavilo više od sto zemalja. Udruga Žmergo tom je prilikom pozvala sve koji mogu, zatim udruge, institucije, jedinice lokalne samouprave, škole, ronioce, planinare, izviđače – da se priključe ovoj misiji. Sve se informacije o prijavama mogu dobiti na www.zelena-cistka.org ili putem email adrese: [email protected].


– Ove godine moto akcije je »Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet!« Cilj projekta je uključiti 5 posto ukupnog svjetskog stanovništva u sanaciju divljih odlagališta otpada te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema smeću – najavili su aktivisti iz ove organizacije.


Do sada je održano šest Zelenih čistki koje su okupile preko 307.058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše. Na udaru su bili divlji deponiji koji su se nalazili na javnim površinama. Tako će biti i ovog puta. – Rezultati učinjenoga bit će objavljeni 18. rujna 2018. godine i treba tada pokazati da smo među najboljima i po odazivu i po rezultatima, istaknuto je.