Ekocid

UGROŽENA PRIRODA I LJUDI Policija otkrila tko je bacio kante s naftnim derivatima na Velom vrhu

P. N.

Foto: V. PAUŠIĆ

Foto: V. PAUŠIĆ

Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU primorsko-goranske



“Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo onečišćenje okoliša.


Policija ga sumnjiči da je početkom prosinca ove godine na području Velog Vrha u Rijeci protivno propisima u okoliš bacio više metalnih i plastičnih kanti s oko 400 litara krutih i tekućih naftnih derivata, čime je mogao trajnije ili znatno ugroziti tlo, biljne i životinjske vrste, ali i zdravlje ljudi.


Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu”, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.




Podsjetimo, Novi list je nedavno izvijestio kako je s vrha petnaestak metara visoke stijene bačeno petnaestak kanti punih maziva ili neke slične supstance čiji se sadržaj potom razlio po uređenoj stazi u podnožju stijene. Nemili prizor su zatekli riječki alpinisti Zoran Mislej i Vladimir Paušić koji su i obavijestili policiju.


Foto: V. PAUŠIĆ


Foto: V. PAUŠIĆ