Svečana misa

U župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela u Jelenju: Za đakone zaređeni Josip Pende i Domagoj Duvnjak

Mirjana Grce

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Bogoslovi riječkog Sjemeništa »Papa Ivan Pavao II.« Domagoj Duvnjak i Josip Pende danas su postali đakoni Riječke nadbiskupije. Tijekom svečane mise u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Jelenju zaredio ih mons. dr. Ivan Devčić riječki nadbiskup, predvodeći slavlje u zajedništvu s poglavarima riječkog Bogoslovnog sjemeništa i mnogim drugim svećenicima Riječke nadbiskupije.


Kao uzore đakonske službe i služenja, novim je đakonima nadbiskup Devčić u propovijedi istaknuo đakone sv. Stjepana i sv. Lovru, da u svim životnim kušnjama poput njih ostanu vjerni Kristu, da od njih uče o služenju siromasima i odgovornom upravljanju crkvenim dobrima za ostvarenje crkvenog poslanja – navještanja Radosne vijesti svim ljudima.


Domagoj Duvnjak rođen je 1991. godine u Zagrebu, a u sjemenište je otišao iz Lovinca u Lici, gdje se kao dijete s roditeljima preselio. Josip Pende rođen je u Rijeci 1990. godine, podrijetlom je iz Novalje na Pagu odakle se s obitelji doselio u Dražice u grobničkoj župi Jelenje.