Nova trim staza

U nedjelju svi putovi vode na Platak: Rekreacija za cijelu obitelj za kraj ljeta

Sanja Gašpert

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



PLATAK U cilju što kvalitetnije ponude sporta i rekreacije na RSRTC Platak, zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavili su nove sadržaje koji će obogatiti sportsko-rekreacijsku ponudu te pružiti veću sigurnost posjetitelja Platka. Tom prigodom istaknuto je kako je pripremljena i stavljena u funkciju nova Trim staza dužine 2.2 kilometra s postavljenim spravama za vježbanje na određenim stanicama. Trim staza se nalazi na vrlo atraktivnom šumskom predjelu umjerenog nagiba, koja će kao takva biti interesantna i pogodna svim uzrastima i kategoriji vježbača, kako sportaša tako i rekreativaca.


– Nabavljen je uređaj za oživljavanje – defibrilator, koji je postavljen u centru i obučeni su djelatnici koji će biti spremni za njegovu primjenu. Na taj način napravio se veliki korak u cilju što veće sigurnosti svih posjetitelja Platka. Postavljene su WC kabine za invalidne osobe u cilju veće razine usluge prema toj kategoriji posjetitelja. Osigurani su uređaji, dva komada, za pronalaženje unesrećenih, koji se mogu i iznajmiti na dnevnoj razini, a preko kojih se s HGSS-om u vrlo kratkom vremenu mogu locirati stradale osobe, rečeno je na Platku.


Platak


Platak





Predsjednik Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije Mladen Pokrajčić i tajnik Dalibor Korenić najavili su posljednju ovogodišnju manifestaciju ljeta na Platku – Summer Sport Games koja će biti održana ove nedjelje, 16. rujna s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije. Najavljene su aktivnosti poput nordijskog hodanja i pješačenja uz uspon na Radeševo i hodanje trim stazom, Off road Duathlon Platak (biciklistička i trkačka staza), Crossminton – 1. Cup Platka, Vježbajmo zajedno – Yoga, Body Harmony Dance, Pilates, Žmergove pustolovine uz eko utrku romobila, Retro party s Draženom Turinom Šajetom i DJ Vedranom. Od popratnih aktivnosti najavljeno je jahanje konja, obiteljsko i terapijsko jahanje, streličarstvo, Decathlon zona za roditelje i djecu uz poligon spretnosti i Žmergove pustolovine – Smoothie bike.


– Manifestacija je osmišljena s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho-fizičke mogućnosti. Cilj manifestacije je pobuđivanje svijesti o zdravom načinu života. Sportska rekreacija je prevencija zdravlja. Iz tog razloga građanima PGŽ-a prezentirali smo važnost kretanja te ih poticali da im sportska rekreacije postane smisao života. Ono što nas posebno veseli je sve veći broj obitelji koje se samoinicijativno uključuju u ponuđene programe sportske rekreacije. Sigurni smo da će i ova obiteljska manifestacija biti odlično prihvaćena, jer su aktivnosti strogo metodički osmišljene kao obiteljski programi prilagođeni psihofizičkim mogućnostima za svu populaciju sudionika – od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom.


Nova trim staza


Nova trim staza