Atraktivna šetnica

TZ Čavle organizira šetnju Stazom Svetog Bartola

Sanja Gašpert

Okupljanje je u 10 sati ispred Doma kulture Čavle, odakle se kreće prema Cerniku, do župne crkve svetog Bartola. Nakon razgledavanja crkve šetači će posjetiti i Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine Biserke Fućak iz Udruge Gromišćina zemja te nastaviti prema Cerničkom vrhu gdje je kratak odmor. Slijedi povratak do Doma kulture, gdje će šetače čekati okrijepa



ČAVLE Turistička zajednica općine Čavle organizira u usbotu besplatnu šetnju, Stazom Svetog Bartola, kojoj je cilj promoviranje područja općine Čavle kao destinacije koja nudi atraktivne šetnice s prekrasnim pogledom te kulturno-povijesnim sadržajima.


Okupljanje je u 10 sati ispred Doma kulture Čavle, odakle se kreće prema Cerniku, do župne crkve svetog Bartola. Nakon razgledavanja crkve šetači će posjetiti i Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine Biserke Fućak iz Udruge Gromišćina zemja te nastaviti prema Cerničkom vrhu gdje je kratak odmor.


Slijedi povratak do Doma kulture, gdje će šetače čekati okrijepa – čaj i palačinka, koje će pripremiti Udruga Vidov san. Istoga dana u 12 sati ispred Doma kulture Čavle počinje 8. Pekmezijada i Jesen na Čavji, u sklopu kojih će se moći degustirati i kupiti pekmezi, grobnički sir i druge delicije, koje će predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije i Like. Najavljeno je sudjelovanje petnaest OPG-ova.