Riječki tajkun želi natrag nekretninu na Pećinama

Sudska borba za “Villu Annu”: Vrhovnik izbacio podstanare pa tužbom traži povrat svoje vile

Ico Mikuličić

Luksuzna »Villa Anna« nalazi se u elitnom dijelu Rijeke, na Pećinama / Foto S. DRECHSLER

Luksuzna »Villa Anna« nalazi se u elitnom dijelu Rijeke, na Pećinama / Foto S. DRECHSLER

Obitelj Chierichelli tvrdi da ima ugovor o najmu na dvije godine, a da je izbačena  nasilno, pod okriljem mraka te sudskim putem traži povratak u vilu. Vrhovnik kaže da Talijani nisu plaćali najamninu i fiksne troškove, niti održavali vilu u skladu s odredbama ugovora  te traži povrat prije nego nastana veća šteta



RIJEKA  U centru pažnje ponovno su se našli riječka »Villa Anna« i njen poznati vlasnik Damir Vrhovnik. Nekadašnji čelni čovjek Brodogradilišta »Viktor Lenac«, riječki političar i saborski zastupnik, poznatu je vilu kupio i luksuzno uredio u elitnom riječkom kvartu Pećine koncem devedesetih, odnosno početkom novog milenija.


Najprije je s obitelji u njoj živio da bi posljednjih godina vila bila iznajmljena. Upravo taj najam je postao predmet nove afere u kojoj se spori talijanska obitelj Chierichelli  koja je vilu unajmila i vlasnik Damir Vrhovnik. Talijanka tvrdi da je nju i obitelj iz vile nasilno, takorekuć pod okriljem mraka, iselio Vrhovnik. Zbog toga su pokrenuli sudski spor.


No, sudski spor je pokrenuo i Vrhovnik i ta je priča bila predmet jučerašnje druge sudske rasprave u kojoj je Vrhovnik tužio Talijanku i njenu obitelj za neispunjavanje ugovora o najmu i traži da mu se vila što prije i službeno vrati u posjed. Talijanka to spori tvrdeći da ima valjan ugovor o najmu na dvije godine.


Laži i insinuacije




Na suđenju u Općinskom sudu u Rijeci u kojem u protutužbi Vrhovnik traži povrat vile u posjed tvrdi se posve suprotno. Naime, da je Vrhovnik  žrtva jer Talijani nisu plaćali najamninu i fiksne troškove, niti održavali vilu u skladu s odredbama ugovora. Zato je bio prisliljen tražiti da se taj ugovor poništi i vila vrati njemu u posjed prije nego nastanu veće štete. Ovaj postupak jučer nije okončan. Novo ročište je zakazano za 20 dana.


 – Laži su i smišljene insinuacije to što se navodi protiv mog klijenta, rekao nam je jučer Vrhovnikov odvjetnik Sanjin Jurmić. Vrhovnik je legalist i mi poštujemo odluke suda. Nakon odluke suda da se talijanska obitelj vrati u vilu moj klijent to je odmah ispoštovao, iako se mi s tom odlukom ne slažemo. Tvrdimo da ima niz krivih elemenata i uvjereni smo da će se to nakon žalbe promijeniti, kazao je odvjetnik Jurmić.


  – Odmah je bio predan ključ, kopija za alarmni uređaj i sve što je traženo. Ne znamo u čemu je bio problem. S druge strane smo podnijeli i žalbu ukazujući da je prva odluka pogrešna. Među ostalim navedeno je da se kuća mora vratiti oslobođena od stvari. Pa to su stvari gospodina Vrhovnika jer je vila iznajmljena potpuno luksuzno opremljena. Razlog zbog kojeg je gospodin Vrhovnik pokrenuo postupak da mu se vila vrati, a talijanska obitelj iseli je činjenica da mu nije plaćana najamnina ni prilično visoki troškovi. Kuća i okućnica nisu održavani, kao što traži ugovor, nego je došlo do propadanja, pita odvjetnik Jurmić.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…