Konvencija fantastike

Što nas sve čeka u nedjelju, na Dječjem danu na Rikonu?

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



Danas se održava drugi bogati dan 2. konvencije fantastike Rikon 2019. u organizaciji udruge 3. zmaj uz suorganizatora Sveučilišta u Rijeci. Konvencija Rikon održava se na Filozofskom fakultetu u Rijeci.


Nedjelja, 6. listopada, treći rikonski dan, rezervirana je za dječji program i u potpunosti je besplatna za sve posjetitelje. Na rasporedu su dvije igre igranja uloga i pet kreativnih radionica.


Raspored i detalji:


11:00 – Fantastični origami


Oduvijek si htio znati kako napraviti unicorna iz Blade Runnera? Želiš naučiti napraviti zmaja ili neko drugo fantastično biće? Ili više voliš svemirske brodove i želiš si napraviti vlastiti origami X Wing?




“Fantastična origami radionica” je onda pravo mjesto za tebe – dođi i uz pomoć origami majstora iz SF&F Mordele iz Poreča nauči izraditi razna bića iz fantastične mitologije.


11:00 – Čudesne zvijeri


Volite čudesne, čarobne zvijeri iz svijeta Harryja Pottera? Ministarstvo Magije Hrvatska poziva naše male vještice i čarobnjake da se okušaju u crtanju svojih potpuno novih zvijeri.


11:30 – Polijećemo na mjesec


Raketa, svemirski brod ili leteći tanjur? Napravi svoju svemirsku letjelicu jer polijećemo, na Mjesec!


Radionicu vodi Valerija Strutinskaja.


12:00 – Šuma zlodrva


Hrabre junakinje i junaci naći će se suočeni s opasnom tamnom šumom punom prijetnji kojom caruje zločesti kralj opakih biljaka – kralj Zlodrvo! Šuma krije tajnu koju će razotkriti jedino ako dođu do skrivenih hodnika zmajevih pećina.


Igra je namijenjena djeci staroj od pet do devet godina, a u igri može sudjelovati desetero djece. Vode ju Goran Dimić i Dorijan Strnad iz Terrible Creations.


12:30 – Čarobne rune


Naučimo naše najmlađe o starim čarobnjačkim runama. Uz djelatnika Ministarstva Magije Hrvatska naučite pisati starim čarobnjačkim pismom.


13:00 – Svemirska stanica “0p45n05t”


“Svemirska stanica 0p45n05t” je kombinacija tabletop igre i LARP-a, a namijenjena je djeci staroj između 10 i 12 godina. Može ih sudjelovati od troje do deset.


Posada znanstvenika putuje do svemirske stanice “0p45n05t” kako bi unaprijedili svoja istraživanja svemira. Međutim, pri buđenju iz kriogenih komora shvaćaju kako nije sve kako bi trebali biti. Junaci moraju iskoristiti svu svoju snalažljivost kako bi riješili izazove koji se pred njima pojavljuju i sretno stigli do stanice. A što ih tamo čeka?


Igru vode Goran dimić i Dorijan Strnad iz Terrible Creations.


13:30 – Napravi svoje čudovište


Čudovište može biti strašno, a može biti i prijateljsko magično biće. Od stiropora, kartona, tkanine, konaca još svega i svačega napravit ćemo strašna čudovišta s velikim zubima ili prijateljske vile i jednoroge s puno čarobne vilinske prašine. Na kraju radionice čudovište može s tobom otići doma.


Radionicu vodi Valerija Strutinskaja.