Udruga Marčeji

Sprema se 15. Martinja pul Marčeji: Na druženje pozvani svi vinari i ljubitelji vina našeg kraja

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



MARČELJI Udruga Marčeji i Turistička zajednica Viškova pozvaju sve vinare našega kraja i ljubitelje vina na 15. Martinju pul Marčeji, što će biti održana u petak, 8. studenog u 19 sati u staroj školi u Marčeljima. 


Uz ovogodišnju Martinju pul Marčeji veže se niz popratnih događanja. Tako će u utorak, 5. studenog u 19 sati u staroj školi u Marčeljima Tomislav Pavlešić, enolog s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, održati predavanje na temu “Tehnologija proizvodnje vina”.


Uzorci vina prikupljat će se na istom mjestu u srijedu, 6. studenog, od 18 do 21 sat. Prikupljeno vino ocjenjivat će se u četiri kategorije: domaće, mešano i kupovno belo vino i črno vino.




Od svakog vina potrebno je donijeti dva uzorka, na kojima moraju biti otisnuto ime i prezime proizvođača. Preporuča se sljedeća ambalaža: boca tipa bordoleze – 0,75 l s navojnim čepom.


Manifestacija Martinja pul Marčeji bit će otvorena u petak, 8. studenog u 19 sati, uz uvodno izlaganje enologa Tomislava Pavlešića, Tonija Babića i Saše Bernobića o ovogodišnjoj berbi.


Enolozi će potom davati osvrte, komentare i stručne savjete na prikupljene uzorke vina, dok se dodjela priznanja za najbolje ocijenjena vina te proglašenje ukupnog pobjednika 15. Martinje pul Marčeji očekuje oko 20 sati.


Uslijedit će degustacija ocijenjenih uzoraka vina te već tradicionalno druženje vinara i ljubitelja vina.