Riječki škver-

Sindikalni odbor ‘3. maja’ predložio tri predstavnika u tim za vrednovanje ponuda za Uljanik i ‘3. maj’

Hina

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Od Uljanika se očekuje da prihvati prijedlog Sindikalnog odbora te da se razmotre i valoriziraju sve prispjele ponude, rekao je Juraj Šoljić, ističući kako ne bi trebalo odbiti ponude koje su važne za opstojnost »3. maja«



RIJEKA Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost »3. maja« Juraj Šoljić izjavio je u srijedu da su radnici tog brodogradilišta predložili tri osobe u koje imaju povjerenje i za koje žele da ih predstavljaju i sudjeluju u radu tima za analizu i vrednovanje prispjelih ponuda za Uljanik i »3. maj«.


Šoljić je na konferenciji za novinare rekao kako je dogovoreno da se imena predloženih radnika »3. maja« neće navoditi te da Sindikalni odbor u njih ima puno povjerenje.


Od Uljanika se očekuje da prihvati prijedlog Sindikalnog odbora te da se razmotre i valoriziraju sve prispjele ponude, rekao je, ističući kako ne bi trebalo odbiti ponude koje su važne za opstojnost »3. maja«.




Šoljić je zahvalio ministru gospodarstva Darku Horvatu, koji je obećao da će učiniti sve da »3. maj« ne završi u stečaju, te je izrazio nadu da će se pronaći i model za isplatu preostalih dviju plaća u »3. maju«.


Predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić izjavio je u utorak nakon sastanka sa sindikatima i ministrom gospodarstva Darkom Horvatom kako je »šest potencijalnih partnera obavilo dubinsko snimanje Uljanikova poslovanja, ali nije otkrio o kome je riječ jer je Uljanik izlistan na burzi«.


Ministar Horvat rekao je da je procijenjeni trošak restrukturiranja 800 milijuna eura. Dodao je kako će Vlada i budući strateški partner učiniti sve da ne dođe do stečaja u ‘3. maju’.


Početkom siječnja Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Brodogradilištem »3. maj«, a privremenim stečajnim upraviteljem imenovan je Zdravko Čupković. Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka najavljeno je za 6. veljače.


Trgovački sud u Pazinu jučer je donio rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka i nad Uljanik brodogradilištem te je za 29. ožujka najavio ročište o očitovanju o predloženom otvaranju stečaja. Privremenim stečajnim upraviteljem imenovan je Loris Rak.