Dobro je došao i videonadzor

Sanirano 10 tisuća ‘kvadrata’ Dubine

Biljana Savić

Nekad gomile otpada, danas  čisti i izravnani platoi

Nekad gomile otpada, danas čisti i izravnani platoi

Novo vodstvo Općine Jelenje uhvatilo se u koštac s problemom i vlastitim snagama pokrenulo sanaciju. Podsjetimo, krajem prošle godine ugrađene su videokamere visoke rezolucije koje snimaju područje Dubine danju i noću, a prijestupnicima stižu kazne



JELENJE Sanirano je 10 tisuća kvadrata Dubine, nekadašnjeg divljeg odlagališta otpada u zaleđu Rijeke. Značajan je to podatak s obzirom na to da unazad gotovo 10 godina nije saniran niti kubik otpada ove nekadašnje šljunčare.


Novo vodstvo Općine Jelenje uhvatilo se u koštac s problemom i vlastitim snagama pokrenulo sanaciju. Podsjetimo, krajem prošle godine ugrađene su videokamere visoke rezolucije koje snimaju područje Dubine danju i noću, a prijestupnicima stižu kazne.


Nekad gomile otpada, danas su očišćeni i izravnati platoi koji će u budućnosti proširiti poslovnu zonu Astra, koja je prošle godine stavljena u stopostotnu funkciju. Nastavlja se sa sanacijom i uređenjem vodozaštitnog područja Dubina.




– Najprije smo uveli videonadzor te pokrili prostor kamerama koje snimaju u 4K rezoluciji, a nadzor kompletnog područja moguć je stručnim službama putem mobitela, tableta ili računala, što svakako olakšava svakodnevicu. Drastično je smanjen broj dovoza novog krupnog otpada i raznog smeća – ističu u Općini Jelenje, dodajući da su nakon toga započeli radovi na sanaciji, a pritom je očišćeno više od 10.000 »kvadrata« i na tom su mjestu su sada čisti i ravni platoi. Prostor je zaista poprimio novu dimenziju. Čišćenje se, naravno, kontinuirano nastavlja.