Gdje je proračun

SDP-ovci pozvali HDZ-ovce da očiste prašinu sa službenih laptopa i nađu prijedlog proračuna Viškova

Portal Novilist.hr

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Pozivaju sve vijećnike Općinskog vijeća Općine Viškovo, bez obzira na njihovu stranačku ili političku pripadnost, na usuglašavanje stavova i mišljenja o proračunu



VIŠKOVO Klub vijećnika SDP-PGS-HSU u Općinskom vijeću Viškova iznenađen je tvrdnjom vijećnika HDZ-a i HSS-a da im prijedlog Proračuna Općine Viškovo za 2019. godinu nije dostavljen.


– Pozivamo vijećnike HDZ-a i HSS-a da očiste prašinu sa svojih službenih računala, koje koriste kao općinski vijećnici, i preuzmu dokumente dostupne još od 15. studenog. Štoviše, od tog dana prijedlog općinskog Proračuna za 2019. godinu dostupan je cjelokupnoj javnosti jer je objavljen radi javnog savjetovanja, kažu.


Pozivaju sve vijećnike Općinskog vijeća Općine Viškovo, bez obzira na njihovu stranačku ili političku pripadnost, na usuglašavanje stavova i mišljenja o proračunu kao temeljnom dokumentu za funkcioniranje Općine, njenih komunalnih službi i ustanova (knjižnice i dječjih vrtića) kao i za realizaciju kapitalnih objekata.




– Predsjednicu Općinskog vijeća gospođu Kseniju Žauhar također pozivamo da sazove međustranačko vijeće, uključi u njega sve vijećnike i osigura nam zajedničku detaljnu prezentaciju Proračuna za 2019. godinu od strane predlagača, gdje ćemo, prije same sjednice Vijeća, biti u mogućnosti usuglasiti političke stavove.


Za realizaciju razvojnih programa nužno je izglasavanje proračuna. Od kapitalnih projekata važnih za naše mještane, koje planiramo realizirati u 2019. godini, istaknuli bi: projektiranje nove osnovne škole u Marinićima i dječjeg vrtića Viškovo sa područnim vrtićem Marčelji, rekonstrukciju ceste Mladenići – Ronjgi, dogradnju groblja, uređenje javne površine Marinići sa tržnicom, izgradnju stubišta parkiralište Milihovo – trg na Brege, izgradnju vodovodnih ogranaka, kao i početak realizacije izgradnje kanalizacije, izuzetno značajnog projekta za Viškovo. Realizacija navedenih kapitalnih projekata, kao i funkcioniranja svih općinskih servisa, ovisiti će isključivo o političkoj volji svih vijećnika Općinskog vijeća Općine Viškovo, poručuje Klub vijećnika SDP-PGS-HSU.