Od Vukovarske do Delte

Rijekom za Dan državnosti prošao Mimohod hrvatskog ponosa i slave

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Danas, na Dan državnosti, u Rijeci se održao tradicionalni mimohod hrvatskog ponosa i slave, čiji su organizatori Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Klub navijača Armada Rijeka.


Kolona je krenula u 12 sati od murala Vukovar iz Vukovarske ulice predvođena hrvatskim braniteljima, članovima Armade i katoličkim skautima do Mosta hrvatskih branitelja na Delti.


U 14 sati u crkvi sv. Križa u Srdočima služi se sveta misa za Domovinu, za sve poginule hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata, slijedi program uz glazbu. 


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza





Kako su objasnili organizatori, želja im je posvijestiti ulogu branitelja u obrani domovine i ukazati na odgovornost pojedinca u današnjem društvu gdje se od svakoga očekuje doprinos kako bi izgradili bolje društvo za svakog čovjeka.


– I ove godine, 25. lipnja, želimo na dostojanstven i miran način obilježiti Dan državnosti, pokazati ljubav prema domovini i odati počast svim hrvatskim braniteljima koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani domovine i koji su dali najveći doprinos našoj slobodi.


Njihovu ostavštinu ne želimo zaboraviti, želimo je na ispravan način vrednovati i želimo učiniti ono što možemo, a to je barem na važne datume posvijestiti sebi da sloboda koju su nam branitelji omogućili treba biti na ispravan način vrednovana, kazao je vjeroučitelj u Sušačkoj gimnaziji i voditelj katoličkih skauta Marin Miletić.