Javni poziv

Rijeka: 320.000 kuna za inovatore iz županije

Ingrid Šestan Kučić

Primorsko-goranska županija i Zaklada FIPRO objavili su javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija. Riječ je o projektu u sklopu kojeg su Županija i Zaklada izdvojili dodatnih 320 tisuća kuna s ciljem razvoja i promocija inovatorstva, novih proizvoda, postupaka i usluga ili poboljšanje već postojećih inovacija



RIJEKA – Primorsko-goranska županija i Zaklada FIPRO objavili su javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija. Riječ je o projektu u sklopu kojeg su Županija i Zaklada izdvojili dodatnih 320 tisuća kuna s ciljem razvoja i promocija inovatorstva, novih proizvoda, postupaka i usluga ili poboljšanje već postojećih inovacija.


Projekt je pokrenut s ciljem otklanjanja osnovnog problema s kojim se inovatori susreću, a to je nedostatak financijskih sredstava u fazi plasiranja inovacije na tržište. U protekle četiri godine, iz projekta Komercijalizacija inovacija, izabrano je 15 inovativnih projekata koji su sufinancirani u ukupnom iznosu od milijun kuna.


Prijave za projekt zaprimaju se do 28. veljače, a maksimalni iznos dodijeljenih sredstava po pojedinom natjecatelju je 100 tisuća kuna, dok je minimum 50 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena mikro i malim gospodarskim subjektima iz Primorsko-goranske županije, a dodjeljuju se za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija, izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije, izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge, pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala, certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.