Otvoren poziv

Riječkim poduzetnicima dva milijuna kuna nepovratnih subvencija

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Prijave na javni poziv zaprimaju se putem portala eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo, od 1. do 31. listopada



RIJEKA Riječka gradska uprava u proračunu je osigurala više od dva milijuna kuna za nepovratne subvencije za razvoj poduzetništva te je u srijedu objavila natječaj za dodjelu nepovratnih subvencija iz programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke.


Nepovratne subvencije dodjeljuju se poduzetnicima radi jačanja njihova konkurentnog nastupa na tržištu te dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu.


Predviđa se subvencioniranje certificiranja proizvoda i procesa, izgradnje brenda proizvoda i usluga, uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje, troškova implementacije industrijskog dizajna, nabave i ugradnje strojeva i opreme, itd.




Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem i prebivalištem u Rijeci te udruge osnovane kao pravne osobe, čija je svrha promicanje gospodarskih interesa članica klastera, a imaju sjedište u Rijeci i pozitivno posluju.


Poduzetnici se mogu prijaviti na najviše dvije mjere, po kojima mogu ostvariti najviše 75.000 kuna nepovratnih subvencija.


Prijave na javni poziv zaprimaju se putem portala eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo, od 1. do 31. listopada.