Avantura na Korzu

Riječani i turisti oči u oči s dvoglavim orlom: Simbol Rijeke razgledali iz »košare« vatrogasaca

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Mnoštvo prolaznika, ali i namjernika, okupilo se i danas na riječkom Korzu, ispred gradske ure, jer su, naime, svi zainteresirani građani imali priliku pogledati skulpturu orla na kupoli Gradskog tornja



Jedan od simbola grada Rijeke, povijesni dvoglavi orao, jučer je sletio na kupolu Gradskog tornja na kojoj je zadnji put viđen 1949. godine. Sletio je na poziciju s obje glave lagano okrenut prema jugoistoku, današnjoj Delti. Specifičnost je to i svjetska jedinstvenost riječkog orla jer glave nisu razmaknute već gledaju na istu, lijevu stranu.



Mnoštvo prolaznika, ali i namjernika, okupilo se i danas na riječkom Korzu, ispred gradske ure, jer su, naime, svi zainteresirani građani imali priliku pogledati skulpturu orla na kupoli Gradskog tornja. Naravno, na to su se odvažili samo oni koji nemaju straha od visine, dok su ovi drugi sa sigurne udaljenosti promatrali njihovu malu avanturu. 


Skulptura se mogla pogledati iz »košare« koju su riječki vatrogasci podizali na visinu na kojoj je postavljena skulptura.




Okupilo se mnoštvo Riječana, ali i turista koji su se željeli naći oči u oči sa simbolom Rijeke te snimiti fotografiju za uspomenu.