Popravak završio kvarom

RASTOČINE BEZ PLINA I STRUJE Dok su mijenjali toplovod oštetili električni vod, a prilikom popravka voda uništili plinske cijevi

Marinko Glavan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Prema riječima direktora Energa Sanjina Kirigina oštećenje plinske instalacije trebalo bi biti sanirano do kasnih poslijepodnevnih sati nakon čega će biti normalizirana opskrba plinom na Rastočinama



RIJEKA Stanovnici Rastočina ostali su bez opskrbe plinom, a nakratko i bez opskrbe električnom energijom.


Do prekida je došlo zbog oštećenja na instalacijama prilikom izvođenja radova na zamjeni toplovoda Energove toplane na Rastočinama.


Već prema Murphyjevom zakonu koji kaže – ako nešto može poći naopako poći će naopako – izvođač radova je prilikom zamjene toplovoda oštetio glavni električni vod, a prilikom popravka oštećenog voda došlo je do oštećenja glavne plinske cijevi.




Na teren su odmah izašle dežurne ekipe Energa kao i vatrogasci te policija.


Požara nije bilo, a prema riječima direktora Energa Sanjina Kirigina oštećenje plinske instalacije trebalo bi biti sanirano do kasnih poslijepodnevnih sati nakon čega će biti normalizirana opskrba plinom na Rastočinama.


Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015. godine, a nastavljen je radovima u naselju Srdoči prošle godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim single-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Škurinje prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži, poručio je u travnju direktor Energa Sanjin Kirigin.


Na području Škurinja ukupno će biti zamijenjeno oko osamsto metara toplovodnih cijevi, ukupna vrijednost radova je 422 tisuće eura, a izvođač je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, odabrana putem postupka javne nabave, u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, dok je podizvođač Kvarner graditeljstvo d.o.o.