Nove cijevi

Postavljanje toplovoda: Kovačićeva i Novakova ulica još ovaj tjedan zatvorene za promet

Ljiljana Hlača

Snimio:Silvano Ježina

Snimio:Silvano Ježina



RIJEKA Ulica Ante Kovačića kod kućnog broja 24, 22 i 20 do toplane, zatim kod kućnih brojeva 10 i 12 te dijelovi Ulice Vjenceslava Novaka od kućnih brojeva 11 do 14 pa do brojeva 6 do 10 u Ulici Ante Kovačića po prometnom rješenju Odjela gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke su do daljnjega zatvorene za promet i pješake, što znači da je ulaz u nju potpuno zabranjen. To je na snazi do 10. prosinca, no ako vrijeme dopusti to se može dogoditi do 28. studenoga (a to je već ovaj tjedan) kada bi radovi TD Energo na postavljanju cijevi trebali biti gotovi, saznajemo.


– O zatvaranju ulice stanari su bili obaviješteni natpisom na ulaznim vratima zgrade dva dana prije zatvaranja. Postavljena je drvena barijera, dva stupića s natpisom i znak zabrane, sve kako bi auti koji su ostali u ulici mogli izaći van te da se prepreke u slučaju potrebe mogu pomaknuti. Nadležne službe Grada Rijeke nemaju saznanja da pješaci i vozila upadaju u kanale, niti bi se to, s obzirom na prethodne navode o zatvorenosti ceste, smjelo događati, navedeno je na webu Grada Rijeke.


– Nažalost, unatoč obavijestima i jasno postavljenim preprekama, stanari ili prolaznici konstantno uklanjaju postavljene prepreke, točnije znakove i stupiće, kako bi se parkirali u zonu radova. Prepreke i znakovi se učestalo popravljaju i ponovo vraćaju u upotrebu (parkirana vozila uklanja pauk op.a.). Pješaci ne poštuju zabranu te svakim prolaskom ovom ulicom, unatoč upozorenjima, bespotrebno riskiraju, navedeno je na webu Grada Rijeke.