Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Ponisch, Marchig i Pantar na čelu udruge Slobodna Država Rijeka - Novi List

NoviList.hr

Ponisch, Marchig i Pantar na čelu udruge Slobodna Država Rijeka

Dvogodišnji mandat

21. prosinac 2018 19:25

Napisao: P. N.

Preostali članovi predsjedništva u idućem dvogodišnjem mandatu su Gergelji Agoston, Predrag Miletić, Danko Švorinić i Alan Kulundzic Juranich

Mladen Pantar ostaje dopredsjednik udruge / Snimio Sergej DRECHSLER

U Rijeci je u četvrtak održana izborna Skupština udruge Slobodna Država Rijeka na kojoj su u sedmeročlano predsjedništvo izabrani Andrea Ponisch, koji će biti i novi predsjednik udruge, Mladen Pantar koji ostaje dopredsjednik i Laura Marchig koja je izabrana za novu tajnicu.

Preostali članovi predsjedništva u idućem dvogodišnjem mandatu su Gergelji Agoston, Predrag Miletić, Danko Švorinić i Alan Kulundzic Juranich.

Laura Marchig, snimio Sergej DRECHSLER

Dosadašnji predsjednik Alan Kulundzic Juranich članovima je podnio izvještaj o radu u proteklom mandatu koji je obilježio povratak skulpture riječkog orla na gradsku uru.

Osim toga, udruga je realizirala i priprema niz projekata poput znanstvenog skupa Fiumanski prevoditelji s mađarskog, nastupa malonogometne reprezentacije SDR-SLF, dječje kazališne predstave Kad zvijezde štucaju/Quando le stelle hanno il singhiozzo i znanstvenog skupa povodom 300-te godišnjice proglašenja Rijeke slobodnom lukom koji će biti realizirani u prvoj polovici iduće godine.

Osim izbora novog vodstva, raspravljalo se i o prijedlogu za preimenovanjem udruge u Riječki kulturni centar – Centro culturale Fiumano ali je većinom glasova skupštinara odlučeno da udruga do daljnjeg nastavlja djelovati pod dosadašnjim imenom.