Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: Performans grupe Flame: Priče liječenih ovisnika - Novi List

NoviList.hr

Performans grupe Flame: Priče liječenih ovisnika

Nastup na Trgu Šišmiš

29. lipanj 2018 12:30

Napisao: Marija Duvnjak

Plesom, strašću, emocijom, pokretom, mimikom, kostimografijom i glazbom odrazili su previranja i borbe kroz koje ovisnici prolaze u odnosu na drogu i društvo u kojem žive, ali i sa sobom samima

Snimio Marko GRACIN

RIJEKA Plesna grupa Flame performansom »Draw the line« odigrala je fantastičnu ulogu u obilježavanju međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge.

Plesom, strašću, emocijom, pokretom, mimikom, kostimografijom i glazbom odrazili su previranja i borbe kroz koje ovisnici prolaze u odnosu na drogu i društvo u kojem žive, ali i sa sobom samima.

Jučerašnje događanje odvilo se u organizaciji Udruge Vida i plesne grupe »Flame« koji su zajednički obradili priče liječenih ovisnika i pretvorili ih u prekrasnu i emotivnu koreografiju Dominika Valića koju su riječkoj publici predstavili na Trgu Šišmiš.

Ovim tipom umjetničkog izričaja poigrali su se pitanjima i razlozima zbog kojih ljudi uopće posegnu za drogom, na koji način ju doživljavaju, kako ona utjeće na njih, šta im ona znači, te kako i kada je potrebno »podvući crtu«. Performans je preispitao i status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku.