Ususret Martinju

POJAČAN NADZOR PROMETA Policija neće tolerirati vožnju pod utjecajem alkohola

Slavica Kleva

Najavio brojne policijske ophodnje – Boris Skeledžić  / Snimio Roni BRMALJ

Najavio brojne policijske ophodnje – Boris Skeledžić / Snimio Roni BRMALJ

Zamolite trijeznog vozača da vas odveze i ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića. U noćima povećanog rizika, danima vikenda, vozite sporije i opreznije, bez obzira na to jeste li popili ili niste, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, nadalje savjetuje policija



RIJEKA S današnjim danom započela je akcija pojačanog nadzora prometa na području cijele Primorsko-goranske županije s obzirom na to da će se tijekom vikenda u našim krajevima obilježavati Martinje, krštenje mladog vina.


Policijskom akcijom želi se prevenirati eventualno sjedanje za volan u alkoholiziranom ili pripitom stanju čime se dovode u pitanje i tuđi životi.


Stoga, kako je naglasio i najavio na konferenciji za novinare održanoj ispred Policijske uprave Boris Skeledžić, voditelj odjela za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, bit će ne samo pojačan nadzor nego i veći broj policijskih ophodnji koje će kontrolirati vozače ne samo na alkohol, već i kojom se brzinom vozači kreću, korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, ali i korištenje mobitela tijekom vožnje.




– Znate i sami da je vožnja pod utjecajem alkohola pogubna ne samo za vozača nego i za druge sudionike u prometu, što će i biti prvenstveno u našem fokusu kontrola – kazao je Skeledžić.


– Također koristim priliku da istaknem kako je na području naše Policijske uprave značajno smanjen broj smrtno stradalih osoba, prošle godine zabilježili smo 22 poginule osobe, a ove godine je taj broj daleko manji, trinaest osoba je smrtno stradalo na našim prometnicama. Broj policijskih službenika ovog će tjedna biti raspoređen na onim punktovima koji su i statistički najkritičniji, kako na području grada Rijeke tako i na područjima gdje se tradicionalno slavi i štuje Martinje, kazao je između ostalog Skeledžić »obećavši« pojačane aktivnosti do kraja godine s uključenim maksimalno raspoloživim brojem policijskih službenika i svim raspoloživim uređajima i opremom koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, uređajima za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređajima za nadzor brzine, testerima za droge.Ako ste pili, ostavite automobil pa pješice kući ili koristite javni prijevoz, usluge taksija, jer sve je jeftinije i sigurnije od vožnje u alkoholiziranom stanju, savjetuje policija. U društvu se unaprijed dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, zamolite trijeznog vozača da vas odveze i ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića. U noćima povećanog rizika, danima vikenda, vozite sporije i opreznije, bez obzira na to jeste li popili ili niste, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, nadalje savjetuje policija.