Predstavljanje kandidata

PAMETNO I UNIJA KVARNERA U GRADU GROBNIKU: Ovaj kaštel simbolizira našu prošlost, ali i budućnost

Sanja Gašpert

foto NL

foto NL

- Dok čekamo da se kurikulum definira i realizira, možemo pokušati unaprijediti stanje lokalnim politikama i radom kroz poticanje alternativnih programa od vrtića na dalje, kazala je Manjgotić Paravić.



GRAD GROBNIK – Stranka Unija Kvarnera je u prostoru frankopanskog kaštela Grad Grobnik organizirala predstavljanje programa za EU izbore i druženje s kandidatima s liste. Prisutnima su se predstavili Đanino Sučić, Ante Mandić i Majda Manjgotić Paravić.


– Nismo slučajno odabrali Kaštel Grada Grobnika za predstavljanje liste i naših kandidata, u pitanju je dio povijesnog naslijeđa kojeg upravo revitaliziramo sredstvima EU u sklopu projekta Putevima Frankopana, a kao lokacija će imati posebno mjesto u realizaciji projekta EPK 2020. Ovo je objekt od povijesnog značaja, stavljen u potpunosti u funkciju kreativne i kulturne industrije i očuvanja baštine za buduće generacije i kao takav simbolizira primjer sinergije prošlosti i budućnosti kako ju vidi Unija Kvarnera, uvodno je kazao Norbert Mavrinac, predsjednik podružnice Unije Kvarnera i član Senata.


Na pitanje što za njega znači biti glas otoka Đanino Sučić kazao je kako su otoci lijepa mjesta za život, ali isto tako puna izazova. Živjeti na otoku je često teško i bitno je da otočani imaju jednake šanse kao i svi stanovnici EU, da ne budu samo mjesta sezonskog života, kazao je Sučić, dok je Majda Manjgotić Paravić na pitanje o potencijalu unapređenja obrazovanja na regionalnoj i državnoj razini odgovorila kako su nove generacije učenika poligloti već u ranoj fazi obrazovanja, njihove ambicije i sposobnosti trenutni sustav omalovažava i ubija pristupom koji se uvelike oslanja na reprodukciju sadržaja, puno manje na inovativnost i kritičko razmišljanje.




– Dok čekamo da se kurikulum definira i realizira, možemo pokušati unaprijediti stanje lokalnim politikama i radom kroz poticanje alternativnih programa od vrtića na dalje, kazala je Manjgotić Paravić.


Nestranački kandidat na listi Pametno Unija Kvarnera, Ante Mandić podijelio je svoju poduzetničku priču i ponudio pojašnjenje zašto Pametno i zašto sada.


– Nakon što sam se realizirao u karijernom smislu, odlučio sam se angažirati u političkom smislu i podržati opciju najbližu stavovima koje osobno zastupam. Kod pokretanja posla danas ne vidim regulativu kao primarni problem, veći nedostatak inovativnosti i generiranja ideja koje imaju budućnost na tržištu. Inovativnost možemo razvijati strateškim pristupom obrazovanju i razvoju mladih, a tu nažalost ne vidim značajnije iskorake, kazao je Mandić.