Ulaganje

Ove godine uredit će se plaža Bivio i ona kod hotela Park

Ljiljana Hlača

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Lani je Grad Rijeka za riječke plaže imao na raspolaganju 5,17 milijuna kuna prikupljenih iz komunalne naknade i naknade upravljanja pomorskim dobrom, što je bilo za 961 tisuću kuna više nego godinu ranije. I ove godine na raspolaganju im je isti budžet za ulaganje u riječko pomorsko dobro. Iako je ljeto još daleko, već je poznat plan održavanja za ovu sezonu kupanja.


Najviše se posljednjih godina (nakon Grčeva na Pećinama) ulagalo u plažu Bivio. Kako saznajemo, ona će se i ove godine pripremati za sezonu kupanja, s time da će se početi uređivati i plaža kod hotela Park – ex Plaža 2.Podsjetimo, krajem 2016. godine na plaži Bivio izvedeni su radovi na zaštiti stjenskog pokosa da bi lani fokus bio na središnjem dijelu ovog kupališta. Naime, taj dio imalo je staro betonsko sunčalište, koje je bilo dotrajalo. Sunčalište je obnovljeno, napravljena je staza, dok je kupalište dobilo tri ulaza u more, sanitarni čvor i plažnu svlačionicu. – Ove godine na toj plaži nastavit ćemo s uređenjem dotrajalog sunčališta i staze na zapadnom dijelu plaže. Bivio će dobiti još jedan ulaz u more te će se urediti šljunčani dio obale, najavljuju u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.Kada je riječ o plaži kod hotela Park – ex Plaža 2 tu je u planu urediti postojeći betonski plato (osim što je dotrajao još je i prestrm), kupalište će dobiti nove ulaze u more na mjestima nepristupačne obale, u gabaritu postojeće plaže i katastarske čestice. Na mjestima gdje je obala razbijena djelovanjem valova, ona će se obnoviti.

– Radovi kod hotela Park su bili planirani još lani, ali se nisu izveli zbog preraspodjele sredstava Plana održavanja pomorskog dobra na prijelazne radove iz 2016. godine od kojih su značajniji bili uređenje sunčališta i staze na plaži Grčevo, uređenje staze do šljunčane plažice istočno na plaži Igralište i uređenje obalnog zida do plaže za pse Brajdica, obrazloženje je Grada Rijeke.