Suradnja za primjer drugima

Obersnel posjetio Ivana Devčića i trsatske franjevce

Mirjana Grce

Obersnel, Devčić i njihovi suradnici na jučerašnjem doručku u Nadbiskupskom domu / Snimio Ivica TOMIĆ

Obersnel, Devčić i njihovi suradnici na jučerašnjem doručku u Nadbiskupskom domu / Snimio Ivica TOMIĆ

– U skladu s mogućnostima, Grad ima razumijevanja za naše potrebe. Drago mi je da se međusobno razumijemo i uvažavamo. Briga o čovjeku nas povezuje, posebno o siromašnima i drugim ljudima u potrebi, rekao je nadbiskup Devčić



RIJEKA  Tradicionalno uoči blagdana Isusova rođenja gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa svojim zamjenicima Markom Filipovićem i Nikolom Ivanišem posjetio je u Nadbiskupskom domu u Rijeci mons. dr. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa i njegove suradnike. Taj susret bio je prilika za božićno i novogodišnje čestitanje te sumiranje ovogodišnje suradnje Grada i Nadbiskupije.


– U skladu s mogućnostima, Grad ima razumijevanja za naše potrebe. Drago mi je da se međusobno razumijemo i uvažavamo. Briga o čovjeku nas povezuje, posebno o siromašnima i drugim ljudima u potrebi, rekao je nadbiskup Devčić.


Njegove je riječi potvrdio gradonačelnik Obersnel izdvojivši da je susret ujedno prilika za osvrt na zajedničke projekte u protekloj godini, da je suradnja s Riječkom nadbiskupijom i nadbiskupom Devčićem izvanredna na svim poljima, od brige za socijalni status građana do provođenja zajedničkog projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.


Štoviše, rekao je da smatra da ta suradnja može biti primjer i drugim sredinama.Tradicionalnom susretu nazočili su suradnici riječkog nadbiskupa – generalni vikar mons. Emil Svažić, biskupski vikar mons. Matija Matičić, ekonom Riječke nadbiskupije vlč. Piotr Modrzejewski i nadbiskupov tajnik vlč. Mario Frlan.

Nakon toga, Obersnel je tradicionalno posjetio Trsatsko svetište u kojemu se susreo s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i ostalim franjevcima.