Čelnici riječkog i primorsko-goranskog SDP-a

OBERSNEL I KOMADINA Potrebno je tražiti povratak izvornoj socijaldemokraciji

Darko Pajić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Iza nas je burna politička godina, ali možemo biti zadovoljni postignutim izbornim rezultatima pogotovo ako se uzmu u obzir trendovi u Hrvatskoj i dobrom dijelu Europe, trendovi zasićenja tradicionalnim strankama i traženja novih puteva protestnim glasovima. Upravo zbog te zasićenosti u budućnosti je potrebno tražiti povratak izvornim principima socijaldemokracije s naglaskom na solidarnost, pravednost, poštenje i okretanje ljudima koji žive od svog rada neovisno o tome koje su profesije, poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za novinare na kojoj su se čelnici riječkog i primorsko-goranskog SDP-a osvrnuli na zbivanja u godini na izmaku. Obersnel je iskazao zadovoljstvo time što je SDP ostao najjača politička opcija u Gradu Rijeci, kao i time što je uz određene probleme ipak izglasan gradski proračun u kojemu je ostalo više od 99 posto programa i aktivnosti temeljenih na izbornom programu na kojemu je Obersnel dobio povjerenje građana Rijeke.


– Unatoč poreznim reformama koje se provode na teret lokalne i regionalne samouprave nastavit ćemo u Rijeci borbu za izvornu socijaldemokraciju, ali i za daljnji razvoj Rijeke kao modernog, otvorenog i europskog grada uz posebnu pažnju na projekt EPK od kojeg očekujemo da u velikom dijelu promijeni sliku grada, zaključio je Obersnel. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina zahvalio je medijima na praćenju i izvještavanju tijekom godine te istaknuo zadovoljstvo što u našem kraju nije bilo zahtjeva da se »zaustavi Reuters«, jer bi to bilo protivno slobodi govora i slobodi medija. Ocijenio je da postoje dobri gospodarski rezultati, kao i da PGŽ u njima prednjači te izrazio uvjerenje da će i Uljanik uspješno provesti restrukturiranje kao što je to ove godine obavilo Brodogradilište »3. maj«.

– Dojam je da Hrvatski sabor prečesto ne zadovoljava razinu rasprave kakvu bi očekivali građani, a tome su krivi upravo oni koji proizvode diskusije najniže razine. Dijelom je problem i u izbornom zakonodavstvu i to pokazuje da moramo mijenjati izborni sustav s ciljem osiguranja veće političke stabilnosti, zaključio je Komadina.