Nova produkcija

“Noć popcorna”: RIS centar Ivone Brnelić poveo publiku na plesno putovanje kroz film

Ivana Kocijan

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Predstavile su se najmlađe plesne zvijezde RiS-a u dobi od 3 godine nadalje, dok su u drugoj predstavi nastupile starije grupe s više plesnog iskustva



RIJEKA U HKD-u na Sušaku sinoć je održana »Noć popcorna«, nova produkcija RiS dance centra Ivone Brnelić, koja je publiku svih generacija povela na plesno putovanje kroz neke od najvećih uspješnica sedme umjetnosti.


– U našim produkcijama uvijek postoji zaigranost, uzmemo neku temu i predstavimo je kroz ples. Ove godine to su »hit filmovi« pa smo sukladno tome produkciju nazvali »Noć popcorna«. Središnji dio je »priča« koja povezuje sve koreografije i grupe i time su naše produkcije kompleksnije u stvaranju. Ove godine radnja je smještena ispred televizijskog ekrana. Obitelj se na simpatičan način bori za vlast nad daljinskim upravljačem televizora, objasnila je Brnelić.


Mnogobrojni ljubitelji plesne umjetnosti koji su HKD napunili do posljednjeg mjesta mogli su uživati u dvije predstave u kojima su plesači demonstrirali hip hop, MTV, fusion i jazz stilove. U prvoj su sudjelovale najmlađe i najslađe plesne zvijezde RiS-a u dobi od 3 godine nadalje, dok su u drugoj predstavi nastupile starije grupe s više plesnog iskustva.




– Meni je najslađe to da se u RiS-u pleše naveliko bez obzira na godine. Od 3 godine do 50 i više. Time se ostvarila moja velika želja da svima bez obzira na godine približim ples i sve lijepo što ples donosi. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike podrške i strpljenja roditelja i naših najbližih na čemu smo im jako zahvalni. Ove godine slavimo 10 godina postojanja i za kraj ove sezone, u ljeto, pripremamo veliko slavlje i već sada najavljujemo pravi plesni spektakl da to proslavimo, dodala je naša poznata plesačica i koreografkinja.


Ovogodišnja produkcija RiS dance centra prvi je put na pozornicu dovela članice novih grupa MTV žene koje vodi Donika Četa i Red rouge koju vodi Darija Grulović, a predstavile su se i nove grupe koje dolaze iz RiS-ovih podružnica na Krku, u Čavlima i Opatiji. Redateljica »Noći popcorna« je Ivona Brnelić, koordinatorica produkcije Donika Četa, a koreografkinje: Ivona Čuturić, Adriana Blanuša Lošić, Melisa Sarač, Eni Milin, Tea Milanović, Doris Brčinović, Petra Blašković, Kris Dragičević i Katarina Barešić.


Posebna gošća bila je Medea Market-Sindik, talentirana 15-godišnja riječka pjevačica koja obara s nogu svojim vokalnim izvedbama.