Priprema kalendara

Na natječaj Novog lista i HŽ infrastrukture pristiglo više od 1.200 fotografija

Marinko Glavan

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Čitatelji će svojim glasovima odabrati 13 najboljih fotografija koje će krasiti kalendar za 2019. godinu koji će čitatelji Novog lista dobiti na dar 6. prosinca 2018. godine



RIJEKA Više od tisuću i dvjesto fotografija pristiglo je na fotografski natječaj za pripremu kalendara Novog lista za 2019. godinu, što su ga zajednički pokrenuli Novi list i HŽ infrastruktura.


Istaknuto je to na jučerašnjem sastanku predsjednika uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića i predsjednice Uprave Novog lista Ankice Kruljac, na temu zajedničkog kalendara, kojemu su prisustvovali i Anto Ravlić, v.d. glavnog urednika Novog lista, Sanja Vučić iz Sektora za podršku upravi, komunikacije, sigurnost i zaštitu HŽ Infrastrukture te Bruno Lončarić, voditelj projekta i Silvija Gerc Vodopija, direktorica marketinga Novog lista.


Fotografije su poslali autori iz svih krajeva Hrvatske – Rijeke, Pule, Siska, Punta, Opatije, Stubičkih Toplica, Malinske, Zaprešića, Zagreba, Vodica, Valpova, Bjelovara, Splita, Delnica, Omišlja i brojnih drugih gradova i mjesta.




Marketing Novog lista svakodnevno je bio »zatrpan« fotografijama dostavljenima putem elektroničke i obične pošte, pa stručna komisija koja će pregledati i ocijeniti sve pristigle fotografije neće imati nimalo jednostavan zadatak izdvojiti 24 fotografije koje će biti predstavljene na tiskanim i internetskim stranicama Novog lista i HŽ Infrastrukture, a među njima će čitatelji svojim glasovima odabrati 13 najboljih fotografija koje će krasiti kalendar za 2019. godinu koji će čitatelji Novog lista dobiti na dar 6. prosinca ove godine.


Za izbor fotografija bit će uklonjene sve oznake koje upućuju na autora, a autori onih koje među trinaest odabranih dobiju najviše glasova bit će nagrađeni neto iznosom od 1.000 kuna