Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 2n
Sutra: 13° 13° 2n
17. listopada 2019.
Ispis članka: Mještani Viškova traže razgovor s ministrom zaštite okoliša: Zahtijevaju zatvaranje Marišćine - Novi List

NoviList.hr

Mještani Viškova traže razgovor s ministrom zaštite okoliša: Zahtijevaju zatvaranje Marišćine

Smrad s Marišćine

7. prosinac 2018 18:23

Napisao: HINA

Kao mještani možemo doći i na Markov trg s transparentima, rekla je Marina Gratton Gulin

Marina Gratton Gulin / Foto Marko Gracin

VIŠKOVO Tridesetak stanovnika općine Viškovo okupilo se u petak na parkiralištu u tom mjestu, prosvjedujući protiv načina rada Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina, te je dogovoreno da se zatraži primanje kod ministra zaštite okoliša i energetike.

Skup je bio organiziran s ciljem dogovora oko daljnjih aktivnosti, jer su prosvjednici nezadovoljni time što se njihovi zahtjevi dosad nisu uvažavali. Osnovni zahtjev i dalje ostaje bezuvjetno zatvaranje ŽCGO Marišćina.

Kako je izložila jedna od mještanki Marina Gratton Gulin, jedini preostali potez je zahtjev za razgovorom s nadležnim ministrom.

Predložila je da na razgovoru sudjeluju predstavnici stanovnika, ekološke udruge Krizni eko stožer Marišćina i političke stranke Most nezavisnih lista, i to zato, kako je obrazložila, jer su jedino predstavnici te stranke na sjednici Županijske skupštine dosljedno govorili o problemima Marišćine te su prihvaćanje prijedloga županijskog proračuna za 2019. godinu uvjetovali zatvaranjem Marišćine.

Kao mještani možemo doći i na Markov trg s transparentima, rekla je. Istaknula je da više ne očekuju pomoć od načelnice Općine Viškovo Sanje Udović te da bi je ubuduće trebali ignorirati.

Stanovnici Viškova koji prosvjeduju upozoravaju na po zdravlje štetne emisije plinova s Marišćine i neizdrživ smrad koji dopire u okolna naselja.